המתכון המוצלח לחלת פסטו מושלמת

כמדי שבוע מגישים לכם מהפינה "ליל שישי בגג" מתכונים מוצלחים ביותר • מטבלים, מנות עיקריות, סלטים ולפעמים סתם נשנושים - כל מה שנכנס לצלחת • השבוע עם מתכון של חלת פסטו מושלמת וטעימה

מתכונים 23.7.2020 | 22:05

חלת פסטו צילום: ליל שישי בגג

חלת פסטו מושלמת

לפסטו:

1/2 צרור כוסברה

2 שיני שום קטנות

1/2 צרור פטרוזליה

5 עליי בזיליקום (לא חובה).

מעט מלח

חצי כוס שמן זית

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

1 וחצי כפיות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

5 כפות פסטו

1 כוס מים פושרים

כפית וחצי מלח

ביצה להברשה

סומסום/פרג/מלח גס לקישוט

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את כל עשבי התיבול ללא הגבעולים, מוסיפים שמן בהדרגה עד שמתקבל פסטו חלק.

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה - את הקמח, השמרים והסוכר.

מוסיפים את הפסטו.

מוסיפים את המים בהדרגה (לפעמים אין צורך בכוס שלמה).

ללוש כדקה ואז מוסיפים את המלח.

לשים כ- 9 דקות במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח.

על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל- 4 רצועות שמנמנות וקולעים לצורת חלה.

מניחים להתפחה נוספת של כ- 20 דק'.

מברישים בביצה, מפזרים סומסום, פרג ומעט מלח גס.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180°, אופים כ- 35 דק' עד שהחלה מזהיבה.

המתכון באדיבות 'ליל שישי בגג' - רח' אהרונסון 16 בני ברק.

בתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום