המתכון המיוחד: סלמון בתנור בטעם מעושן ועלי בזיליקום

לכבוד שבת קודש הדג הטעים במתכון מיוחד עם טעם מעושן, זיתי קלמטה ועלי בזיליקום מלמעלה הנותנים את הטעם והיופי למנת דג מיוחדת ויוקרתית

מתכונים 24.7.2020 | 09:38

סלמון מעושן צילום: ניסי גולדרייך

סלמון בטעם מעושן / מאת: ניסי גולדרייך

מרכיבים:

פילה סלמון מחולק למנות

2 כפות שמן שומשום

כף חומץ בלסמי

2 כפות רוטב סויה

2 כפות דבש

כף חרדל דיז'ון

חצי כוס שמן זית איכותי

רבע כוס מיץ מלימון

כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח גס

צרור עלי בזיליקום

חופן זיתי קלמטה

אופן הכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות

בקערה שמים את כל המרכיבים מלבד הבזיליקום הפלפל והמלח ומערבבים היטב

מניחים את הסלמון בתבנית אפיה ושופכים את הרוטב על הדג ומעסים אותם

מניחים עלי בזיליקום על הדג, מפזרים את הזיתים ומתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור ל12 דקות בדיוק.

בהצלחה ובתאבון 

שבת שלום

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום