מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 20°c
ל' תשרי התשפ"ה | 01.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המבורגר טעים במיוחד עם לחמניות שתכינו בעצמכם

מעוניינים לגוון בארוחת צהריים? המתכון הזה יתאים לכם, ויכול גם להיות הפתעה נהדרת לילדים, כאשר את הלחמניות תכינו בעצמכם יהיה לזה את הטעם המושלם לארוחת צהריים נהדרת וטעימה

המבורגר טעים במיוחד עם לחמניות שתכינו בעצמכם

המבורגר צילום: ניסי גולדרייך

המבורגר אנטריקוט / מאת: ניסי גולדרייך

הלחמניות - מרכיבים (16 לחמניות):

קילו קמח לבן

כף שמרים יבשים

100 גרם מרגרינה, מומסת

450 מ"ל מים פושרים

ביצה

1/4 כוס סוכר

כף מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר.

מוסיפים את המרגרינה המומסת, מים, ביצה, סוכר ולבסוף את המלח ולשים 10-7 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. שימו לב, הבצק אמור להיות דביק מעט.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת נקייה.

מתפיחים את הבצק כשעה או עד הכפלת הנפח.

לשים שוב את הבצק קצרות ומחלקים ל-16 יחידות במשקל 100 גרם. יוצרים כדורים חלקים ומניחים את הלחמניות ומסדרים ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-180 מעלות. 

מכסים במגבת מטבח ומתפיחים עוד כ-20 דקות.

מושחים בביצה ומפזרים שומשום ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.

להכנת ההמבורגר:

מרכיבים:

קילו אנטריקוט טחון

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

כף מלח

כפית פלפל שחור גרוס

כפית כמון

אופן ההכנה:

מערבבים את הבשר יחד עם הפטרוזיליה ומתבלים

מחלקים את הבשר לכדורים של 100 גרם ומועכים לעובי כ 2 ס"מ או עם רינג עגול בגודל של המבורגר בינוני

מחממים מחבת פסים ומרססים במעט שמן

מטגנים כ10 דקות מכל צד את ההמבורגר

להרכבת המנה:

ברביקיו

מיונז

חרדל

פרוסות עגבניה

פרוסות מלפפון חמוץ

עלי חסה פרוסים

חוצים את הלחמניה באמצע לשתיים ומורחים במה שאוהבים מניחים את ההמבורגר ומוסיפים עגבניות מלפפון חמוץ וחסה לפי הטעם

בתאבון 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art