איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
4 נעצרו בגין תליית שלט 'היטלר צדק' על גשר
באריזונה שבארה"ב נעצרו ארבעה גברים על כך שתלו שלט 'היטלר צדק' על גבי גשר בולט באריזונה • החשודים נתפסו כשהם מצטלמים על רקע השלט • מנהל קשרי יהודים באריזונה: "אנשים עושים את זה כדי להתקבל לחברה"

שוטר במחוז אריקופה צילום: משטרת אריזונה
פרובוקציה על הגשר: ארבעה גברים נעצרו על תליית כרזה ובה נכתב "היטלר צדק" באריזונה.
העצורים תלו את השלט על גשר הרכבת ביום שבת בבוקר, כך דיווח בערוץ 12News. החשודים נתפסו כשהם מצטלמים עם השלט.
בנוסף, השלט כלל גם קישור לאתר שמכיל "הצהרות גזעניות מפורשות", כך על פי הדיווח.
ממה שהתפרסם עולה כי ארבעת הגברים בגילאי 27 עד 38, שלושה מהם מאריזונה ואחד מאוקלהומה, לא הואשמו בגין פשע שנאה, אלא בעבירות אחרות, אחת מהן היא הסגת גבול, מאחר והשטח סגור לאזרחים.
בבוקר יום שבת בסביבות השעה 10:00 בבוקר, נראו הגברים תולים את הכרזה על הגשר ליד רחוב לולוס אלסוורת' - ריטנהאוס בקווינס קריק, כך על פי ההודעה ממשרד השריף של מחוז אריקופה.
פול רוקאואר, המנהל של המועצה המקומית לקשרי קהילה יהודיים אמר: "אנשים שאין להם ידע היסטוריה מספיק חזק, הם אלו שעושים דברים כאלה כלפי קהילות, הם עם שנאה וככה יש להם תחושה שהם מתקבלים לחברה, אך למרבה הצער זה מוביל דרך לשום מקום".
