איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
בסקר חדש: 59 מנדטים בלבד לגוש ימין-חרדים
על פי הסקר שמתפרסם הבוקר, לגוש הימין לא יהיה רוב של 61 חברי כנסת להרכבת קואליציה. כך עולה מהסקר שנערך בידי מכון גיאוקרטוגרפיה בהנהלת פרופ' אבי דגני • וגם: המפלגות החרדיות: מי מתחזקת ומי בירידה קלה

אילוסטרציה צילום: בחדרי חרדים
סקר חדש: הליכוד נחלש: בנט בירידה לעומת הסקרים האחרונים, כחול לבן מתחזקת.
האם אנחנו בדרך לבחירות? לא ברור, אך לפי מה שעולה מסקר חדש שמתפרסם הבוקר בעיתון 'מעריב', לו הבחירות היו מתקיימות היום, נראה כי לגוש הימין לא יהיה רוב אם המצב יהיה כפי תוצאות הסקר הנוכחי.
בסקר, שנערך בטלפון בידי מכון הסקרים הממוחשב של גיאוקרטוגרפיה, בקרב 580 מרואיינים, נשאלו המשתתפים עבור מי בכוונתם להצביע.
לפי התוצאות שהתקבלו , הליכוד מקבל 29 מנדטים. יש עתיד תל"ם בראשות יאיר לפיד תקבל 19 מנדטים, ימינה - מפלגת הציונות הדתית בירידה לעומת סקרים אחרונים עם 14 בלבד, הרשימה המשותפת הערבית עם 14, כחול לבן מפתיעה ומתחזקת עם 13, יהדות התורה 9, מרצ 8, וש"ס וישראל ביתנו - 7 מנדטים כל אחת. שאר הרשימות אינן עוברות את אחוז החסימה.
התוצאות על פי הסקר מעידות כי לא יהיה רוב של חברי כנסת ממפלגות הימין להרכבת קואליציה במקרה של בחירות רביעיות. כשהליכוד נחלש עם 29 מנדטים.
שאלה נוספת נשאלו המשיבים בסקר, "כמה בטוח שתצביע ביום הבחירות כפי שהצבעת בסקר?" 12% השיבו "כלל לא בטוח", 32% "די בטוח" ו-56% "בטוח מאוד".
