איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
אלול בפתח: טרם גובש מתווה לפתיחת ישיבות קטנות
בפגישה בין נציגי המפלגות החרדיות עם רוני נומה טרם גובש מתווה לפתיחת ישיבות קטנות הלומדות במתכונת של חזרה הביתה בכל יום והמתווה שהוצע קשה באופן טכני לביצוע

בחורים לומדים בישיבת פוניבז' עם מסכות צילום: שוקי לרר
יומיים בלבד לפתיחת זמן אלול בישיבות הקטנות וטרם גובש מתווה שיאפשר את פתיחת הלימודים ביום ראשון הקרוב.
ל'בחדרי חרדים' נודע, כי בדיון שהתקיים היום עם האלוף רוני נומה, שמרכז את נושא הישיבות מטעם ראשי הסיעות החרדיות, העלו אפשרות לתוכנית הפעלה ראשונית, אך ללא הסכמות בינתיים ונראה כי ישנם קשיים בדרך ליישום המתווה, מה שמעלה סימני שאלה האם הזמן יפתח במועד הקבוע ביום ראשון הקרוב.
בדיון היום, בו השתתפו ראשי ישיבות לצד נציגי הרשויות, הציג האלוף נומה את המתווה לפיו, הבחורים יפוצלו 20 בכל כיתה, לצד הגבלות על המחנכים, כללים נוקשים על התפקוד היומי, כמו איסור יציאה לאורך כל היום מהמוסד, איסור השתתפות של התלמידים בהתקהלויות ועוד.
נציין כי בדיון דובר כי המתווה טרם קיבל אישור של משרד הבריאות וגורמים הנוספים, אך כן קיבל אישור עקרוני משר הבריאות יולי אדלשטיין, בינתיים שעון הזמן לפתיחת עולם הישיבות מתקתק, ולפי הנראה כעת, הישיבות הקטנות לא יפתחו את הזמן במועד הקבוע וטרם ברור מתי זה יקרה.
במהלך הדיון בו בהשתתפו נציגי המפלגות החרדיות ונציגי רשתות החינוך החרדים, העלו המשתתפים קשיים בקיום המתווה, בעיקר קיום המתווה באופן טכני, כך שישיבות לא ימצאו מקומות לאכלס תלמידים בחדרים נפרדים של 20 בכל חדר, גם קיום מניינים של 20 משתתפים בכל תפילה בדגש עם הימים בהם דרוש ספר תורה והדרישה הראשונית לעלות את מספר התלמידים בכל כיתה ל - 24 תלמידים.
