איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
טרגדיה בחסידות: אברך צעיר נפטר בגיל 39
שבר על שבר במשפחת בילר. שנתיים אחרי שנהרג האח ר' ראובן חיים ז"ל בתאונת דרכים, נפטר האברך ר' נפתלי ז"ל לאחר שנדבק בנגיף הקורונה כשהיה בחופשת בין הזמנים | המנוח הותיר אחריו את הוריו וכן את רעייתו עם בן ובת

נר נשמה. אילוסטרציה צילום: unsplash
טרגדיה כפולה במשפחה: לאחר קורונה שהסתבכה והחלישה את מערכות גופו, נפטר האברך הצעיר הרב נפתלי בילר ז"ל מחסידי סלאנים באשדוד והוא בן 39.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי לפני חודשיים נדבק בקורונה ומאז נחלש לאחר שככל הנראה המערכת החיסונית שלו נפגעה. לפני שבוע לא הרגיש טוב, עת היה בחופשת בין הזמנים בירושלים. הוא התפנה להדסה עין כרם, שם קרסו מערכות גופו.
המנוח הינו בנו של הרה"ח רבי דוד צבי בילר, מחשובי חסידי סלאנים בארה"ב ואמו מרת רבקה שתחי'.
בהגיעו לפרקו נישא לרעייתו, בת הרב דוד הרשטיין מבני ברק. לאחר נישואיו התגורר תחילה באשדוד ולאחר מכן עבר לבני ברק.
אחיו הרה"ח רבי ראובן חיים בילר ז"ל, נהרג לפני כשנתיים בחודש תמוז תשע"ח בתאונה שהתרחשה בארה"ב, עת היה בדרכו לקעמפ של חסידות פאפא, אותו ניהל והותיר אחריו עשרה ילדים יתומים.
הותיר אחריו את הוריו, וכן בן ובת שנותרו ללא אבא.
על מסע הלוויה נמשיך ונעדכן.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
