איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
פרסום ראשון: גמזו מתנגד - יהדות התורה מתעקשים
למרות דרישת החרדים מראש הממשלה והממונים להרחיב את מתווה הקפסולות בבתי הכנסת כך שיאפשרו הכנסת יותר מתפללים למתחם, פרופ' הקורונה, גמזו מודיע כי הוא מתנגד לשינוי. ביהדות התורה דורשים מנתניהו להתערב

גמזו בסיור בבתי הכנסת צילום: נתן וויל
חרף דרישת הנציגים החרדים, השר יעקב ליצמן ויו״ר ועדת החוקה יעקב אשר, להרחיב את מתווה הקפסולות שיאפשר הגדלת התכולה בבתי הכנסת, פרוקטור הקורונה רוני גמזו מתנגד.
אתמול נועדו השרים דרעי וליצמן, יו״ר ועדת החוקה אשר, שר הבריאות אדלשטיין ונציגי המל״ל ופרויקטור הקורונה גמזו יחד עם האלוף רוני נומה, בפגישה אושר המתווה העקרוני כפי שדווח לראשונה ב'בחדרי חרדים'.
אמש, (ראשון) אושר מתווה קפוסלות שעיקרו - 2 קפוסלות בני 10 מתפללים על כל כניסה לבית כנסת, כשבסיעות החרדיות דורשים הגדלת הקפסולות שכל כניסה תאפשר 3 קפוסלות בבית הכנסת ושמא אף להגדיל את הקפסולות ל- 25 מתפללים בכל אחת.
המתווה קיבל הסכמה עקרונית מצידו של רוני נומה שריכז את הנושא, אך ל'בחדרי חרדים' נודע, כי בשעות האחרונות הביע הפרויקטור רוני גמזו התנגדות להרחבת המתווה.
בעקבות כך, הנושא עלה לדיון במהלך סיעת יהדות התורה, בסיומה הוחלט כי יהדות התורה תוציא הודעה לתקשורת בה תדרוש מראש הממשלה לפעול להגדלת המתווה כפי שדובר בימים האחרונים.
ל'בחדרי חרדים' נודע, כי סיעת יהדות התורה דורשת שבדיון בקבינט עם ראש הממשלה לגבי בתי הכנסת, יוחלט לאשר את מתווה בתי הכנסת עפ"י גודלם, כפי שהוצג על ידי סיעת יהדות התורה.
