ניו יורק: בית המשפט הורה על החזרת ציור שנבזז על ידי הנאצים לנכדו של סוחר אמנות יהודי. לאחר 11 שנות מאבק משפטי, שופט בניו יורק דחה את טענותיהם של סוחר האמנות היהודי יליד לבנון, דוד נחמד, וחברת האחזקות שלו, המרכז הבינלאומי לאמנות, שרכשה את הציור במכירה פומבית בשנת 1996. וקבע כי מדובר בציור שהנאצים בזזו מסוחר יהודי בשם אוסקר סטטינר ועליו לחזור ליורשיו
בלוך נגד הסגר: "קוראת לגמזו לעצור כל צעד חד צדדי"
ראש עיריית בית שמש עליזה בלוך מתנגד לסגר שמוטל על שכונות בעירה ותוקפת את התנהלות הממשלה. "כך לא מתבצעת עבודת מטה. אני קוראת לפרופ' גמזו לעצור כל צעד חד צדדי ולהימנע מהטלת סגר על שכונות בעיר"

אילוסטרציה צילום: יעקב לדרמן, פלאש 90
ראש עיריית בית שמש, הגב' עליזה בלוך, יוצאת אף היא כנגד הכוונה להטיל סגר על שתי שכונות בעירה, סגירת מערכת החינוך כולה והטלת סגר לילי בכל העיר בית שמש. "מדובר בכלי שנוסה שלוש פעמים, ונכשל. צריך לתת מענה מוסדר ולא שליפות".
ראש העיר ד"ר עליזה בלוך אמרה לקראת כינוס ועדת השרים: "שמעתי מהתקשורת על הכוונה להטיל סגר על שתי שכונות, להשבית את מערכת החינוך כולה ולהטיל סגר לילי על כלל העיר. אני מסרבת לקבל תכתיבים דרך אמצעי התקשורת".
בלוך מציינת כי "חמ"ל הפינויים של עיריית בית שמש ממשיך בתפוקה מלאה לפנות חולים ומבודדים מהעיר. אנחנו מנהלים מסעות הסברה בשיתוף פיקוד העורף להמשיך ולעודד חבישת מסכות וריחוק חברתי".
עוד נמסר כי עיריית בית שמש עמלה לסייע בשיקום העסקים הקטנים שעוד טרם השתקמו מהסגרים הקודמים. מישהו מבין את ההשלכות של סגירה חוזרת של כלל העסקים הקטנים בעיר? של סגירת 45 אלף תלמידים בשליפה וללא חשיבת עומק?
"כך לא מתבצעת עבודת מטה. אני קוראת לפרופ' גמזו לעצור כל צעד חד צדדי ולהימנע מהטלת סגר על שכונות בעיר", תקפה עוד עליזה בלוך.
