מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 20°c
ל' תשרי התשפ"ה | 01.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מנטו או מנטי: מתכון לכיסוני בצק ממולאים בבשר, מאודים

מנטו או מנטי המנה המסורתית הבשרית שמוצאה במרכז אסיה, טורקיה, מונגוליה, קוריאה, ועוד מדינות רבות, המנטו הן כופתאות המורכבות בדרך כלל מתערובת מתובלת של בשר כבש או בשר בקר טחון. מוגשות בכיסוני בצק נפלאים הממולאים בבשר, ואופן בישולן הן ע"י טיגון בשמן או ע"י אידוי

מנטו או מנטי: מתכון לכיסוני בצק ממולאים בבשר, מאודים

מנטו - כיסוני בצק ממולאים בבשר ומאודים צילום: יגאל אמדדי

מתכון לכיסוני בצק ממולאים בבשר ומאודים

המצרכים לכיסוני בצק ממולאים בבשר ומאודים: כ־40 יחידות

 

לבצק:

  • 2 ביצים
  • 750 גרם קמח לבן
  • 300 מ"ל מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף חומץ רגיל
  • לפיזור מעל: שאטה גרוסה וקצח

למלית:

  • 500 גרם בשר צלעות / אונטריב (מספר 2 ) ואפשר גם עם צוואר או כתף.
  • לחילופין לבשר מפורק סיסקה: 500 גרם בשר פרוס
  • 100 גרם שומן כבש / או 5 כפות שמן
  • 500 גרם בצל קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • ראס אל חנות
  • כפית זרעי כוסברה טחונים
  • כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה לכיסוני בצק ממולאים בבשר ומאודים:

 

הכנת הבצק:

  1. ערבבו את חומרי הבצק בסדר הבא: קמח, ביצים, חומץ ומלח. הוסיפו שמן ומעט מים בהדרגה ערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחזק ולא נוזלי או דביק. מומלץ להוסיף בכל פעם מעט מים ולעצור כשמגיעים למרקם הרצוי. (אם השתמשתם במים חמים - אפשר לאחר כמה דקות להתחיל לעבוד עם הבצק בלי מנוחה.)
  2. אם השתמשתם במים קרים עטפו את הבצק בניילון נצמד ונתנו לו לנוח מחוץ למקרר, לפחות שעה. (ללא מנוחה הוא יהיה קשה.)

הכנת המלית:

  1. חתכו את הבשר דק־דק שיהיה קצוץ היטב.(לא משתמשים במנה זו בבשר טחון). את הבצלים חתכו קצוץ דק, מערבבים יחד ומוסיפים כמון מלח ופלפל. ושאר התבלינים
  2. אם בחרתם במילוי בשר סיסקה: הרתיחו את הבשר בסיר לחץ עם כמה עלי דפנה ופלפל אנגלי שלם לשעתיים לסנן לשטוף ולפרק ולהמשיך במתכון כרגיל.

הרכבת המנה:

  1. פתחו את הבצק ורדדו עם מכונת פסטה לעובי של כ־2 מ"מ.
  2. קרצו עיגולים בקוטר 15 ס״מ בערך, הניחו כף מהמלית.  וקפלו את הכיסון.
  3. פזרו שאטה גרוסה וקצח (ניתן להבריש עם מעט שמן לפני הפיזור)
  4. הניחו עם רווחים בסלסילת סיר אידוי גדולה כשהמים מתחתיה כבר רותחים, ואדו במשך 45 דקות בדיוק.
  5. זלפו מעל שמן זית ומעט פלפל שחור, והגישו מיד.
  6. לחילופין ניתן להכין רוטב שרמולה ולערבב עם מעט פסטו ולזלף מעל.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 צבע אדום

art