מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 17°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 21°c
ל' תשרי התשפ"ה | 01.11.2024
תל אביב 21°c
באר שבע 17°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לכרוב ממולא ברוטב עסיסי

ארוחת צהרים מושקעת יותר אך שווה את ההשקעה, מתכון לכרוב ממולא בבשר ואורז עם רוטב משובח ועסיסי שיעשה לכם את הארוחה טעימה יותר עד שפשוט תלקקו את האצבעות

מתכון לכרוב ממולא ברוטב עסיסי

מתכון לכרוב ממולא ברוטב עסיסי

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 5 דקות. זמן אפייה: 60 דקות.

מצרכים לכרוב ממולא ברוטב עסיסי:

  • 1 כרוב שלם

למילוי:

  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 2 כוסות אורז חצי מבושל (בישול של 10 דקות בלבד)

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 יחידות קטנות של רסק עגבניות
  • שאריות מהכרוב - חתוכות לקוביות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • אגוז מוסקט
  • אבקת מרק
  • פלפל אדום חתוך לרצועות (לא חובה)
  • 2 עלי דפנה
  • מים חמים (לגובה חצי הסיר)

הוראות הכנה לכרוב ממולא ברוטב עסיסי:

  1. הכניסו את הכרוב בשלמותו למיקרוגל למשך 10 דקות בכדי שיתרכך. קלפו בזהירות עלה עלה והניחו לצינון.

הכנת המילוי:

  1. בסיר הכניסו את האורז עם מים ובשלו חצי בישול – 10 דקות בישול בלבד, הוציאו מהגז, שטפו תחת מים קרים וסננו מהמים.
  2. חממו מחבת רחבה עם מעט שמן וטגנו את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך שקוף, הוסיפו את השום והבשר ופוררו בעזרת מזלג.
  3. הוסיפו למחבת אורז חצי מבושל ותבלינים. ערבבו היטב והמשיכו לטגן עד שהבשר מוכן ומשחים.

הרכבת המנה:

  1. בעזרת כף מלאו כל עלה עם כף וחצי מהמילוי, סדרו את המילוי בקצה העלה, וסגרו 2 פינות ימין ושמאל וגלגלו בעדינות.
  2. את מה שנשאר מהכרוב חיתכו לקוביות והניחו בצד לרוטב.

הכנת הרוטב:

  1. בסיר עמוק וגדול הרתיחו מים בגובה חצי הסיר יחד עם שמן, רסק עגבניות, עלי דפנה ותבלינים. הביאו לרתיחה, הוסיפו את קוביות הכרוב ורצועות הפלפל והניחו לבעבע עם מכסה במשך 3 דקות.
  2. סדרו בתחתית הסיר כרובים ממולאים זה לצד זה ובשכבות מסודרות.
  3. העבירו את הסיר (עם מכסה) לתנור על חום של 200 מעלות למשך שעה שלמה. הוציאו והניחו לצינון,
  4. זהירות – הכרוב הממולא חם מאוד ברגע שיוצא מהתנור.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 צבע אדום

art