מתכון לסושי לאפה עם קבב על הפלאנצ'ה

מתכון מעניין ומוצלח המתאים לארוחת צהריים חגיגית ומושקעת בשילוב של לאפה ביתית ותערובת קבב עסיסית וטעימה במיוחד, מתגלגלים יחד לסושי ונצלים על הפלאנצ'ה

חני לוין | מתכונים 27.4.2021 | 12:36

סושי לאפה עם קבב על הפלאנצ'ה צילום: יגאל אמדדי

מתכון לסושי לאפה עם קבב על הפלאנצ'ה

זמן ההכנה: 90 דקות.

המצרכים לסושי לאפה עם קבב על הפלאנצ'ה:

ללאפה:

  • 3.5 כוסות קמח
  • 2 כפיות מחוקות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1.5 כוסות מים (למזונות ניתן להמיר במיץ תפוזים)
  • 1.5 כפות שמרים
  • 6 כפות שמן קנולה

לתערובת הבשר:

  • 600 גרם בשר בקר ישראלי טרי טחון מנתחים כמו צוואר, צלעות, כתף
  • 2 כפות שומן כבש קצוץ (לא חובה)
  • צרור גדול של פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • חופן אגוזים קצוצים דק (שקדים, פיסטוקים או צנוברים)
  • 2 כפיות מלח דק או אבקת מרק
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/4 כפית קינמון
  • מעט הל
  • 1 כפית סומק
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

הוראות ההכנה לסושי לאפה עם קבב על הפלאנצ'ה:

  1. בקערה, מכניסים את הקמח, הסוכר, המים והשמרים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 10-15 דק'.
  3. שימו לב - לישה טובה תיתן לנו בצק אלסטי, נמתח ובלי קרעים.
  4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומניחים על משטח למשך 15 דקות למנוחה. חשוב לכסות היטב שלא יווצר קרום מעל הבצק.
  5. לאחר שהבצק נח מתחילים להכין את כלי האפייה.
  6. מחממים מחבת על האש או פלאנצ'ה.
  7. על כל עיגול של בצק משתמשים בחצי כף שמן.
  8. משמנים את השיש, מרדדים מעט את הבצק ומתחילים למתוח עם היד, עד שנוצר בצק שקוף ודק מאוד.
  9. מניחים על כלי האפייה שבחרנו ואופים את הלאפות כ 2 דקות מהצד הראשון וכ 1 דקה מהצד השני.
  10. מוציאים על נייר סופג ומניחים בצד.

הכנת הבשר:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבשר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת הסושי:

  1. לוקחים לאפה אחת ומורחים עליה מתערובת הבשר.
  2. מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות.
  3. כעת נוצר לנו פרוסות של סושי מלאפה ותערובת בשר.
  4. מכניסים 3 סושי לשיפוד ומטגנים על הפלאנצ'ה עד להשחמה, הופכים צד וצולים עוד מספר דקות עד לבישול הבשר.
  5. מוציאים לצלחת הגשה, לצד סלט ירקות עשיר ומזלפים טחינה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום