מתכון לעוף ותפוחי אדמה עסיסיים

מנה עיקרית מוצלחת במיוחד בתבנית אחת, עם רוטב מיוחד בשילוב של חרדל, מיונז, דבש, מגוון תבלינים וירק קצוץ, נותנים את הטעם המשובח לעוף ותפוחי אדמה טעימים ועסיסיים

יגאל אמדדי | מתכונים 29.4.2021 | 11:40

עוף ותפוחי אדמה עסיסיים צילום: יגאל אמדדי

מתכון לעוף ותפוחי אדמה עסיסיים

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן אפייה: 150 דקות.

המצרכים לעוף ותפוחי אדמה עסיסיים:

  • חלקי עוף לבחירתכם
  • 8 תפוחי אדמה

לרוטב:

  • 1 כף גדושה חרדל דיז'ון
  • 2 כפות גדושות מיונז
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף דבש
  • טימין
  • רוזמרין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כרכום
  • פלפל אדום גרוס
  • תבלין גריל
  • צרור פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

אופן ההכנה לעוף ותפוחי אדמה עסיסיים:

  1. בקערה מכניסים עוף שטוף ומנוקה (כרעיים, שוקיים, חתיכות חזה עוף וכו') ו8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים

הכנת הרוטב:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים לרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. שופכים את הרוטב על תפו"א והעוף ומערבבים היטב
  3. מעבירים לתבנית רחבה (עדיפות לתבנית חרס) ומפזרים מלמעלה קצת מלח גס ופטרוזיליה קצוצה.
  4. מכסים את התבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך שעתיים עד שעתיים וחצי.
  5. פותחים את הכיסוי ומכניסים לאפייה בתכנית גריל לעוד 10 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום