רועי קייס: ערוץ אל-חדת׳ הסעודי מדווח ממקורותיו, כי סבב ראשון של מו"מ טכני ישיר בין וושינגטון וטהראן יתקיים מחר בשוויץ. המקורות הוסיפו כי השיחות בין איראן וארצות הברית יתקיימו בציריך שבשוויץ. המקורות ציינו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול היבטים משפטיים שקשורים להסרת הסנקציות המוטלות על איראן. המקורות הבהירו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול את סוגיית הכספים והנכסים האיראנים המוקפאים בקטר. המקורות הדגישו, כי המו"מ הטכני יכלול את סוגיית הגרעין האיראני. עוד צויין כי קטר ופקיסטן ישתתפו בשיחות ובחלק מישיבות המו"מ ישתתפו טורקיה וסעודיה. בדיווח מוזכר גם שבישיבות המו"מ שאינן פומביות ידונו בסוגיות הקשורות ללבנון וחזבאללה
מה הבטיח? יו"ר 'נעם' נפגש עם הרב הראשי לישראל
בעוד הפלונטר הפוליטי טרם נפתר, נציג 'נעם' וחבר הכנסת מטעם 'הציונות הדתית' נועד היום עם הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו, ואמר: "מסרתי לו שאני מוכן ומוזמן להיות שליחם של הרבנים הראשיים" | "אעשה הכול כדי לחזק את הרבנות בנושא הגיור והכותל"
בעוד קיים חשש כי יתקיימו רפורמות בנושאי דת ומדינה בממשלה של גוש השינוי, היום (חמישי) יו"ר מפלגת נעם, וחבר סיעת הציונות הדתית חה"כ אבי מעוז, נפגש עם הרב הראשי לישראל הרה"ג דוד לאו.
"מסרתי לו שאני מוכן ומוזמן להיות שליחם של הרבנים הראשיים, ושליחה של הרבנות הראשית", מסר מעוז ביציאה מהשיחה וציין, "למען כל מה שהרבנות הראשית צריכה על מנת לקדם את היותה הפוסקת הבלעדית בהלכות היהדות והתורה במדינת ישראל".
יו"ר 'נעם' סיפר: "הבטחתי לרב הראשי שאני אעשה כל שביכולתי לחזק את הרבנות הראשית, הן בנושא הגיור, הן בנושא הכותל המערבי לכל אורכו שמנהגי התפילה במקום יהיו רק ע"פ פסיקת הרבנות הראשית".
"וכן בנושא איסור עליית יהודים להר הבית כפי פסיקת הרבנות הראשית, ובכל נושא שאתבקש בידי הרבניים הראשיים, אהיה שליח שלהם", הוסיף.
כזכור ח"כ מעוז הגיש את הצעת החוק הראשונה שלו כי על בתיקון של חוק המקומות הקדושים, בכך שמעמדה של הרבנות הראשית לישראל ומעמדם של הרבניים הראשיים לישראל יעוגן בחוק.
על פי הצעת החוק יתבצעו שני שינויים, התיקון הראשון הוא תיקון סעיף 2 בחוק, והוספת סעיף קטן שיגדיר כי "לעניין הוראות סעיף זה, "חילול" – התנהגות העומדת בניגוד להנחיות הרבנות הראשית ולפסיקותיה".
משמעות הדבר כי כל המבקרים במקומות הקדושים יהיו מחויבים לנהוג במקומות הקדושים על פי מנהגי ישראל, זאת בניגוד לפרשנות החדשה שנתן בג''ץ לחוק, לפיה הוא המוסמך לקבוע מה מותר ומה אסור לנהוג במקומות הקדושים.
התיקון הנוסף בהצעת החוק, הוא תיקון סעיף 4 לחוק, כך שייכתב כי "שר הדתות ממונה על ביצוע חוק זה, והוא רשאי, לאחר התייעצות עם הרבנים הראשיים לישראל או עם נציגים של בני הדתות הנוגעות בדבר לעניין מקומות הקדושים לבני דתות אלו או לפי הצעתם ובהסכמת שר המשפטים, להתקין תקנות בכל הנוגע לביצועו".
משמעות התיקון כי מי שמייצגים ע"פ החוק את המקומות הקדושים בישראל, ואשר עימם צריך השר להתייעץ בעניין תקנת תקנות הם הרבנים הראשיים לישראל ולא נציגים אחרים.
