מתכון לחטיפי בצק במילוי תפוחי אדמה או טונה

חטיפי בצק מוצלחים ומהירים להכנה, ממולאים בתפוחי אדמה ובצל מטוגן או במלית של טונה ברוטב אדום וזיתים, מתכון קל ופשוט והבצק אינו דורש התפחה | מתאים מאוד לפיקניק או כארוחת ערב קלילה | תוכלו להמיר את המילוי בכל מאכל אהוב כגון פיטריות, תרד ועוד

חני לוין | מתכונים 3.5.2021 | 20:29

חטיפי בצק במילוי תפוחי אדמה או טונה צילום: עליזה עליון

מתכון לחטיפי בצק במילוי תפוחי אדמה או טונה

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.

המצרכים לחטיפי בצק במילוי תפוחי אדמה או טונה:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט אבקת אפיה

למלית תפוחי אדמה:

  • 2 תפו"א מבושלים ומעוכים
  • 1 בצל מטוגן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • אבקת מרק עוף

למלית טונה:

  • 2 קופסאות טונה מסוננות
  • רוטב פיצה מוכן או אריסה
  • זיתים
  • מעט אורגנו

אופן ההכנה לחטיפי בצק במילוי תפוחי אדמה או טונה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ושומני

הכנת המלית:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת החטיפים:

  1. מרדדים את הבצק לעובי בינוני וקורצים עיגולים בעזרת כוס
  2. מניחים על כל עיגול כפית מלית ומקפלים בזהירות,
  3. מהדקים היטב את הצדדים בעזרת מזלג, מברישים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ25 דקות או עד להזהבה יפה.

הערה: ניתן להמיר את הבצק למתוק ולמלא במלית מתוקה: מחליפים את כפית המלח בבצק לכפית סוכר.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עליזה עליון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום