מתכון לחזה עוף ממולא בבשר וירקות

מנה משביעה המתאימה לארוחה חגיגית, מתכון לחזה עוף במילוי של תערובת בשר טחון עם קוביות קטנות של גמבה אדומה וגזר, בשילוב של בצל קצוץ, ירק ומגוון תבלינים, יוצרים יחד מנה יוקרתית ומשובחת

חני לוין | מתכונים 10.5.2021 | 09:04

חזה עוף ממולא בבשר וירקות צילום: עליזה עליון

מתכון לחזה עוף ממולא בבשר וירקות

זמן ההכנה: 60 דקות. זמן אפייה: 25 דקות.

המצרכים לחזה עוף ממולא בבשר וירקות:

  • 7 יחידות חזה עוף דק (שניצל)

לתערובת המילוי:

  • 300 גר' בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 גמבה אדומה קטנה קצוצה
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצים
  • מעט פלפל שחור
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית כמון

לרוטב:

  • 1/2 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוץ
  • 1 כפית מרק עוף
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מעט כורכום
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה לחזה עוף ממולא בבשר וירקות:

הכנת המילוי:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
  2. מוסיפים את הגמבה והגזר הקצוצים ומטגנים 7 דקות
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי הצבע .
  4. מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה / הכוסברה מערבבים קלות, מורידים מהאש ומצננים
  5. משטחים את חזה העוף על ניילון נצמד וחובטים מעט בפטיש שניצלים.
  6. מניחים כף מהמילוי בצד הקרוב לגוף ומגלגלים בזהירות כמו רולדה קטנה.
  7. אופן הכנת חזה העוף. קרדיט: עליזה עליון
  8. ניתן להניח על חתיכת נייר כסף ולגלגל לצורת סוכריה, כך הצורה תהיה יותר מדויקת
  9. מכניסים לקירור למשך חצי שעה, פותחים את נייר הכסף ומניחים את החזות הממולאים בתבנית אפיה

הכנת הרוטב:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב עד להסמכה
  2. יוצקים את הרוטב מעל הממולאים, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות או עד לבישול מלא של החזות.
  3. מידי פעם ליצוק מהרוטב על החזות
  4. מגישים לצד אורז או ירקות קלויים

הערה: ניתן למלא עם מילוי בשר בלבד, ללא תוספת ירקות ולהוסיף צנוברים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עליזה עליון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום