מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לעוגת גבינה אפויה וגבוהה
עוגת הגבינה האותנטית והמוצלחת שכל בית מכין לקראת חג השבועות | מתכון לעוגת גבינה אפויה וגבוהה שכל אחד יכול להכין, ניתן לצפות אותה בכל מה שתחפצו ואפילו אם תפזרו עליה אבקת סוכר היא תצא יפיפייה ומשובחת
מתכון לעוגת גבינה אפויה וגבוהה / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 120 דקות. זמן האפייה: 60 דקות.
המצרכים לעוגת גבינה אפויה וגבוהה:
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 500 גרם גבינה
- 1.5 שמנת חמוצה
- 3 כפות פודינג
- 3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה וגבוהה:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים ומקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מכניסים את החלמונים ומוסיפים את הגבינה השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור ומערבבים היטב עד לאיחוד
- מאחדים את תערובת הגבינה עם הקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לרינג עם נייר אפייה.
- מדליקים תנור על חום 200 מעלות ומניחים בתחתית התנור קערה / סיר / תבנית עם מים רותחים
- מכניסים את העוגה לתנור למשך 10 דקות, פותחים את התנור ומפרידים את הדפנות עם סכין, לאח"מ אופים כ 50 דקות על חום 150 מעלות.
- אחרי שעה נועצים קיסם בעוגה ובודקים שהוא יוצא נקי.
- לאחר קירור של העוגה (לילה במקרר), ניתן לפזר אבקת סוכר או להקציף שמנת מתוקה עם פודינג ולזלף על העוגה, ניתן לעטר עם תוספות כרצונכם.
בהצלחה רבה ובתאבון
