מתכון לעוגת גבינה אפויה וגבוהה

עוגת הגבינה האותנטית והמוצלחת שכל בית מכין לקראת חג השבועות | מתכון לעוגת גבינה אפויה וגבוהה שכל אחד יכול להכין, ניתן לצפות אותה בכל מה שתחפצו ואפילו אם תפזרו עליה אבקת סוכר היא תצא יפיפייה ומשובחת

מירב מלכה | מתכונים 10.5.2021 | 11:47

עוגת גבינה אפויה וגבוהה צילום: מירב מלכה

מתכון לעוגת גבינה אפויה וגבוהה / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 120 דקות. זמן האפייה: 60 דקות.

המצרכים לעוגת גבינה אפויה וגבוהה:

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 500 גרם גבינה
  • 1.5 שמנת חמוצה
  • 3 כפות פודינג
  • 3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה וגבוהה:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים ומקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  3. בקערה נפרדת מכניסים את החלמונים ומוסיפים את הגבינה השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור ומערבבים היטב עד לאיחוד
  4. מאחדים את תערובת הגבינה עם הקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לרינג עם נייר אפייה.
  5. מדליקים תנור על חום 200 מעלות ומניחים בתחתית התנור קערה / סיר / תבנית עם מים רותחים
  6. מכניסים את העוגה לתנור למשך 10 דקות, פותחים את התנור ומפרידים את הדפנות עם סכין, לאח"מ אופים כ 50 דקות על חום 150 מעלות.
  7. אחרי שעה נועצים קיסם בעוגה ובודקים שהוא יוצא נקי.
  8. לאחר קירור של העוגה (לילה במקרר), ניתן לפזר אבקת סוכר או להקציף שמנת מתוקה עם פודינג ולזלף על העוגה, ניתן לעטר עם תוספות כרצונכם.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום