מתכון לעוגת גבינה פירורים לוטוס

אוהבים לוטוס? יש לנו מתכון במיוחד עבורכם • עוגה פשוטה להכנה שיוצאת נהדר ותעשה לכם חג מתוק ושמח יותר

מינה לוי | מתכונים 11.5.2021 | 10:22

עוגת לוטוס צילום: misspetel

| קל | 20 דקות הכנה | תבנית מלבנית בגודל 30X10 ס”מ או תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס”מ

המרכיבים:

לקישוט לבבות
200 גרם ממרח לוטוס, מחומם מעט במיקרו לריכוך

לבסיס ולפירורים:
250 גרם עוגיות לוטוס

120 גרם חמאה מומסת
4 כפות ממרח לוטוס

למלית:
2 מכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1 שקית (80 גרם) אבקת פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת 25%-30%

אופן ההכנה:

£ מכינים את הקישוט: יוצקים את ממרח הלוטוס המומס לתבנית סיליקון בצורת לבבות קטנים ומכניסים למקפיא לכשעתיים, עד להתקשות של הלבבות.

£ מכינים את הבסיס: מכניסים למעבד מזון את עוגיות הלוטוס וטוחנים לפירורים דקים.
£ מוסיפים את החמאה המומסת וממרח הלוטוס ומערבבים היטב. מרפדים בשקף את דפנות התבנית ומהדקים חצי מכמות הפירורים לתחתית התבנית.

£ מכינים את המלית: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם הסוכר ופודינג הווניל לקרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה וגבינת שמנת
ומערבבים היטב.

£ ההרכבה: מוציאים את לבבות הלוטוס מהמקפיא ומחלצים אותם מהתבנית. מצמידים אותם (בצידם הישר) בלחיצה אל השקף שבדפנות התבנית. יוצקים את תערובת המלית ומיישרים. מפזרים מלמעלה את יתרת הפירורים ומכניסים למקרר להתייצבות למשך 8 שעות. לפני ההגשה מחלצים מהתבנית ומסירים את השקף.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום