עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
מתכון לקינוח מוס טריו לוטוס לחג מרשים במיוחד
מחפשים מתכון מנצח לחג? הנה אחד כזה • מוס טריו לוטוס, פשוט להכנה ומותיר טעם של עוד • האורחים יאהבו
מוס טריו לוטוס | קל | 25 - 30 דקות הכנה
המרכיבים ל-6 מנות:
למוס:
200 גרם שוקולד לבן, קצוץ
1 כפית מחית וניל (או תמצית וניל איכותית)
2 מכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה %38
400 גרם גבינה לבנה %9
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות ממרח לוטוס
4 כפות ממרח לוטוס קראנץ'
לקישוט:
6 כפות ממרח לוטוס
פירורי עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
£ מכניסים לקערה קטנה חסינת חום את השוקולד הלבן, מחית הווניל וחצי כוס שמנת להקצפה וממיסים במיקרו בפולסים קצרים, עד שהשוקולד נמס. מערבבים לתערובת חלקה ומצננים לטמפרטורת החדר.
£ מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה ואבקת הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב.
£ בקערת מיקסר מקציפים את השמנת להקצפה שנותרה (½1 כוסות) לקרם רך, מוסיפים את תערובת הגבינה ומערבבים היטב.
£ מחלקים את התערובת שהתקבלה ל-3 קערות שונות: לקערה אחת מוסיפים 2 כפות ממרח לוטוס ומערבבים היטב. לקערה שנייה מוסיפים 4 כפות ממרח לוטוס קראנץ' ומערבבים היטב. את הקערה השלישית משאירים כמו שהיא.
£ ההרכבה: מוזגים מהתערובת הכהה ביותר לכוסות הגשה, עד לרבע מגובה הכוס.
מכניסים ל-15 דקות למקפיא. מוזגים מעל את התערובת הבהירה יותר, עד לחצי מגובה הכוס, ומכניסים שוב ל-15 דקות למקפיא. לבסוף מוזגים מעל מהתערובת הלבנה ומקפיאים שוב.
£ הקישוט: מחממים במיקרו את ממרח הלוטוס, להתרככות. יוצקים שכבה דקה מעל המוסים ושומרים במקרר. לפני ההגשה מקשטים בפירורי עוגיות לוטוס ומגישים קר.
טיפ: ממרח לוטוס קראנץ' עם שברי עוגיות לוטוס - במרקם פריך ואוורירי, מצויין להכנת כריכים ושדרוג מאפים וקינוחים.
