מתכון לעוגת תמרים לחה ועסיסית

לכבוד חג השבועות, בתוך כל עוגות הגבינה צריך גם עוגות פרווה, מתכון לעוגה נהדרת המורכבת ממרח תמרים המשתלב עם קינמון ומגוון מוצרי הבית, יוצרים יחד עוגה לחה, עסיסית וטעימה

חני לוין | מתכונים 13.5.2021 | 10:47

עוגת תמרים לחה ועסיסית צילום: עליזה עליון

מתכון לעוגת תמרים לחה ועסיסית

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.

המצרכים לעוגת תמרים לחה ועסיסית:

  • 3 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס סוכר (ניתן להמיר בחצי כוס סוכר חום ורבע רגיל)
  • 1/2 קופסא ממרח תמרים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כוסות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • ניתן להוסיף אגוזים קצוצים / גרד מלימון.

אופן ההכנה לעוגת תמרים לחה ועסיסית:

  1. מחממים תנור ל165מעלות, (לא טורבו)
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ4 דקות .
  3. מוסיפים בהדרגה שמן, תמרים, מים ולאח"מ את יתר המצרכים מלבד הקמח ממשיכים בהקצפה ומוסיפים לקרת הסוף את הקמח, מקציפים עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. משמנים תבנית בקוטר 24 ומפזרים מעט סוכר
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים ולתנור שחומם מראש על 165 מעלות למשך כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  6. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים מעט ועוטפים בניילון נצמד (זה תורם לעסיסיות)

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עליזה עליון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום