שלושה מתכונים למטבלים שיעשו לכם את החג

לכבוד חג השבועות כשכולנו עסוקים באפייה ובישולים לקראת השבת והחג, 'בחדרי חרדים' מביא לכם שלושה מתכונים למטבלים שתוכלו להכין ב30 שניות ובקלי קלות, יוסיפו המון לשולחן בחג השבועות

מאיה הבלין | מתכונים 13.5.2021 | 20:47

מטבל, אילוסטרציה צילום: pixabay

מטבלים לא רק לשבועות, אין כיף כמו מטבלים. במיוחד כאלה שמכינים בשלושים שניות, עם מה שיש בבית בלי להסתבך.

מטבל ירוקים חריף

תוכלו לשלוט על מידת החריפות באמצעות כמות הפלפל. אתם יכולים גם להחליף אותו בשום, לחריפות מעודנת יותר, או לוותר עליו בכלל.

  • 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה
  • 1/2 כוס עלי סלרי

(יכולים להחליף ולשנות עם כל עשבי התיבול, מה שיש בבית)

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 פלפל ירוק חריף בלי הגרעינים

מכניסים הכול לבלנדר או שייקר, או אפילו בלנדר מוט, וטוחנים. אם חסר שמן מוסיפים עוד קצת. שומרים במקרר.

ממרח זיתים

הכי קל בעולם. כל סוג של זיתים שאתם אוהבים וחצי דקה בבלנדר. אני הכי אוהבת עם קלמטה אבל הכול הולך.

  • 2 כוסות זיתים
  • 2 שיני שום
  • קצת לימון טרי (לסחוט פנימה)

מכניסים הכול לבלנדר או לשייקר וטוחנים עד למרקם של ממרח.

חמאת שום

מי לא אוהב חמאה? שדרוג קטן ולקחתם אותה כמה שלבים קדימה. מומלץ!

  • 1 חבילת חמאה רכה (לא לחמם! להשאיר בחוץ עד שמתרככת. לא נוזלית אלא רכה ונוחה לערבוב)
  • 1 כפית מלח
  • 2 ענפי בצל ירוק חתוך דק (אפשר להחליף בשמיר קצוץ)

מערבבים ומתענגים עם חלה רכה וטרייה.

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: מאיה הבלין.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום