לכבוד החג: מתכון לרול פילו במילוי בצל, בטטה ופטריות

מנה יוקרתית ומרשימה שתוסיף המון לשולחן השבת או החג, סיגרים הממולאים בבצל המטוגן יחד עם פטריות קצוצות ובטטה הנותנים טעם של מאכל קריספי מלא עניין

מירב מלכה | מתכונים 13.5.2021 | 20:47

רול פילו במילוי בצל, בטטה ופטריות צילום: מירב מלכה

מתכון לרול פילו במילוי בצל בטטה ופטריות / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפייה: 20 דקות.

המצרכים לרול פילו במילוי בצל בטטה ופטריות:

  • עלי פילו לפי כמות הסועדים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 סלסלת פטריות טריות קצוצות או שלמות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • סילאן
  • (ניתן להוסיף שיברי שקדים)
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה לרול פילו במילוי בצל בטטה ופטריות:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות וקוביות הבטטה ומקפיצים עד להשחמה קלה, מכבים את האש ומוסיפים את המלח, פלפל שחור גרוס, סילאן ולאלו שרוצים ניתן להוסיף גם שיברי שקדים.
  2. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. פותחים עלי פילו מברישים אותו במעט שמן ומניחים ממלית הפטריות והבטטות מגלגלים לרול, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום