מתכון לדג מוסר ים שלם במיקס בצלים וירק

הבצל בצבעים השונים נותן לדג טעמים ארומתיים מאוד וחודר ממש לתוך הדג, יביא לכם את התוצאה המושלמת למנת פתיחה חגיגית ומוצלחת

חני לוין | מתכונים 14.5.2021 | 10:32

דג מוסר ים שלם במיקס בצלים וירק צילום: חיים בורנשטיין

מתכון לדג מוסר ים שלם במיקס בצלים וירק

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן אפייה: 20 דקות.

המצרכים לדג מוסר ים שלם במיקס בצלים וירק:

  • 1 דג מוסר ים שלם 1.5 ק"ג (ניתן להמיר גם בדגי ים אחרים)
  • 2 בצל לבן בינוני
  • 1 בצל סגול
  • 4 ענפי בצל ירוק
  • 1 לימון שלם
  • 7 שיני שום
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • 1/2 שומר טרי
  • 1 ענף רוזמרין
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט טוסקנה.

אופן ההכנה לדג מוסר ים שלם במיקס בצלים וירק:

  1. מנקים היטב את הדג, ומשרים במעט לימון ומלח גס למשך כחצי שעה.
  2. את כל הירקות קוצצים דק דק ככל האפשר עדיף בסלייסר שיוצא אחיד, מתבלים במלח ולימון שמן זית ופלפל. ומערבבים היטב.
  3. שוטפים את הדג מהלימון, חורצים פסים לאורך ולרוחב וממלאים בחריצים ובתוך הבטן את כל הירקות המתובלים, מפזרים מעל מעט טוסקנה
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות  ל35 דקות.

טיפ מהשף: אם אתם מכינים את זה לשבת בלילה, תכניסו לתנור 20 דקות לפני שבת, תכבו את התנור אחרי 20 דקות ותשאירו בפנים עד לסעודה, גם ישאר חם, וגם ישאר עסיסי מאוד.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שף חיים בורנשטיין

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום