יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
מתכון לסוטלאג' - קינוח אורז חלבי מתוק בפיזור קינמון
קינוח משביע, חלבי וטעים המתאים גם כארוחת ערב בפני עצמו, מתכון לסוטלאג' - מורכב מאורז המתבשל יחד עם שמנת מתוקה, חלב ומגוון מוצרי הבית הנותנים למאכל את הטעם המתוק והמשובח בפיזור של קינמון או פיסטוקים גרוסים
מתכון לסוטלאג' - קינוח אורז חלבי מתוק בפיזור קינמון
זמן ההכנה: 40 דקות.
המצרכים לסוטלאג' - קינוח אורז חלבי מתוק בפיזור קינמון:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 כוס אורז מבורר ושטוף
- 4 כוסות מים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 750 מ"ל חלב
- 250 שמנת מתוקה להקצפה
- 2 כפות קורנפלור שטוחות
- ½ כוס מים
אופן ההכנה לסוטלאג' - קינוח אורז חלבי מתוק בפיזור קינמון:
- מבשלים את האורז עם 4 כוסות מים עד לריכוך וצמצום כל הנוזלים, מוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר והסוכר וניל ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה
- מערבבים 2 כפות קורנפלור עם ½ כוס מים ומוסיפים לתערובת האורז
- מבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות נוספות עד שמסמיך
- מוזגים לצלוחיות ומפזרים קינמון / פיסטוקים קצוצים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
