ספיר ליפקין: מקור איראני לסוכנות הידיעות האיראנית תסנים: "איראן מוכנה במלואה לכל תרחיש והאמריקנים יודעים שאיראן לא תאפשר לטראמפ ולכוחות האמריקנים להתעלל. הכוחות המזוינים של איראן, כמו במלחמת 40 הימים, לא יאפשרו מעבר לכוחות האמריקניים וכל תנועה במצר הורמוז - תתבצע רק באישור הכוחות המזוינים של איראן"
היום ה-11 ללחימה: כ-350 שיגורים ב-12 שעות
במהלך הימים האחרונים, פגע צה"ל בכ-430 מטרות של המערכים הרקטיים של ארגון הטרור חמאס וארגון הטרור גא"פ | החל מהבוקר זוהו 299 שיגורים משטח רצועת עזה לשטח ישראל. בנוסף, כ-42 שיגורים נפלו בשטח הרצועה
ביום ירושלים התפוצצה המתיחות הביטחונית והפכה ללחימה גלויה שקיבלה את השם 'שומר החומות'. היום (חמישי) היום ה-11 למבצע דיווח דובר צה"ל כי הצבא תקף שורת יעדים במערך הרקטי של ארגוני הטרור ברצועת עזה ביממה האחרונה.
על פי דו"צ החל מהבוקר, תקף צה"ל ברחבי רצועת עזה כ-30 עמדות שיגור ירי רקטות, על-קרקעיות ותת-קרקעיות, חלקן חמושות ומכוונות לעבר שטח ישראל. כמו כן, תקף צה"ל מספר פעילי טרור במהלך שיגור רקטות לעבר שטח ישראל.
בדוברות צה"ל עדכנו כי במהלך הימים האחרונים, פגע צה"ל בכ-430 מטרות של המערכים הרקטיים של ארגון הטרור חמאס וארגון הטרור גא"פ וסיכל מעל ל-20 פעילי מערך הרקטות. היעדים שהותקפו שימשו את ארגוני הטרור לשיגור רקטות לעבר שטח ישראל. בין היעדים משגרי רקטות תת-קרקעיים ועל-קרקעיים, עמדות שיגור רקטות ועמדות לשיגור פצצות מרגמה. תקיפות צה"ל פוגעות ביכולת השיגור של ארגוני הטרור.
ב-12 שעות, החל מהשעה החל מהשעה 07:00 בבוקר ועד לשעה 19:00 בערב, זוהו 299 שיגורים משטח רצועת עזה לשטח ישראל. בנוסף, כ-42 שיגורים נפלו בשטח הרצועה. כשלוחמי ההגנה האווירית יירטו כ-90% מהשיגורים במהלך היום.
