מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי
מנה ראשונה טעימה ומיוחדת של דג סלמון המשולב עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי, מתכון מיוחד המתאים במיוחד לערב שבת קודש
מתכון לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי / מאת: שולמית שחר
זמן ההכנה: 90 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.
המצרכים לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי:
- דג סלמון שלם במשקל 1700
- צנצנת צי'מיצורי במשקל 190 גרם
- צנצנת בצלצלי פנינה כבושים במשקל 350 גרם
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס שמן (מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
- 1/3 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי:
- מפשירים מעט את הדג, מקלפים ממנו את הקליפה וחותכים אותו לחתיכות
- מניחים את הדגים במסננת ושוטפים אותם היטב, שמים אותם בתבנית פיירקס מרופדת בנייר אפיה
- מערבבים את הצ'ימיצ'ורי עם התבלינים ומורחים מעל את הדגים
- מסננים את הנוזלים מצנצנת הבצלצלים ומפזרים אותם מעל הדגים
- משאירים את הדג עם התיבול שעה לפני האפיה בתנור לספיחת הטעמים
- אופים מכוסה בנייר אפיה על חום של 170 מעלות כ45 דקות מסירים את נייר האפייה מהדגים ואופים עוד רבע שעה
בהצלחה רבה ובתאבון
