אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
עלול להיות מסוכן: אלו הנחלים שאסור להיכנס אליהם
לאחר שבוצע לפני יומיים דיגום של בדיקת חיידקים, כעת דווח על תוצאות חריגות של זיהום בנחלים אחדים בצפון הארץ | על ציבור המטיילים לשים לב כי הכניסה לנחלים אלה עלולה להיות מסוכנת
בבדיקה לחיידקים בדיגום שנערך לפני כיומיים נמצאו במספר נחלים בצפון תוצאות שחורגות מהמלצות משרד הבריאות (400 קולי צואתי) – תוצאה המעידה על הימצאות זיהום במים.
משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה מודיעים לציבור המטיילים ולמועצות האזוריות והמקומיות, כי הכניסה לנחלים הבאים עלולה להיות מסוכנת באופן זמני:
- שניר (חצבאני): מגבול לבנון ועד למפגש עם הירדן
- ירדן: ממפגש עם החצבאני עד למיצד עתרת
- ג'ילבון: מפל דבורה
- מפל יהודיה
- אל-על: מפל שחור
- זאכי
- משושים: בריכת המשושים
- צלמון: טחנת הקמח
- געתון: חניון החורבה
פרט לנחל שניר שבו נמדדו ערכים גבוהים מההמלצות כבר בנקודת כניסתו לישראל, ולנחל הגעתון שבו נצפה בקר בעת הדיגום, לא נמצא מקור זיהום ידוע ביתר הנחלים.
הדיגום לאיכות המים במספר נחלים בצפון מתבצע מדגמית אחת לשבועיים, באמצעות פקחי רשות הטבע והגנים.
משרדי הבריאות והגנת הסביבה ממשיכים בדיגום ובמעקב, ויעדכנו בהמשך ככל שיידרש.
