מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

פיקנטי ומלא טעם: המתכון שהילדים פשוט ילקקו את האצבעות, קציצות דגים מושלמות המתבשלות ברוטב עגבניות פיקנטי מוצלח, מתאים כמנה ראשונה לסעודת שבת או כארוחת צהרים לצד קוסקוס

חני לוין | מתכונים 27.5.2021 | 10:08

קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי צילום: עליזה עליון

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 15 דקות.

המצרכים לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי:

  • 1 ק"ג עיסת דגים טחונים טונה ונסיכה (ניתן לקנות מוכן מהקצב)
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל מגורד
  • 4 שיניי שום קצוצות
  • כפית פלפל שחור
  • כורכום
  • מעט כמון
  • מעט כוסברה יבשה טחונה

לרוטב:

  • 7 עגבניות מגורדות
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי:

  1. מערבבים את בשר הדג עם התבלינים, מוסיפים פירורי לחם, כוסברה קצוצה, פטרוזיליה, בצל מגורר ו2 שיניי שום כתושות ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים רבע כוס מים, מערבבים ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:

  1. בסיר שטוח ורחב מטגנים את רצועות הגמבה ופלפל חריף אדום, מוסיפים שום ועגבניות מגורדות ומטגנים במשך 5 דקות על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הפפריקה, קמצוץ פלפל שחור ורבע כוס מים
  3. מכדררים את עיסת הקציצות לכדורים בעזרת ידיים רטובות ומכניסים לרוטב החם
  4. מבשלים על להבה בינונית נמוכה במשך כרבע שעה.
  5. מכבים את האש ומגישים לצד אורז, קוסקוס או כל מה שאוהבים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עליזה עליון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום