מתכון למאפה פילו במילוי גבינות ותרד
אוהבים מתכונים חלביים מוצלחים? קבלו אחד מעולה וטעים של מאפה המתאים במיוחד למוצ"ש, בורקס פילו במילוי של תערובת גבינות ועלי תרד
חני לוין | מתכונים 29.5.2021 | 21:16
מתכון למאפה פילו במילוי גבינות ותרד
המצרכים למאפה פילו במילוי גבינות ותרד:
- 8 עלי פילו
- 2 חב' תרד / מנגולד (עלי סלק)
- 300 גר' גבינה בולגרית מגורדת
- 100 גר' גבינה צפתית מגורדת
- 2 בצל קצוץ מטוגן
- ביצה
- מלח (לא חובה, מכיוון שהגבינה הבולגרית מאד מלוחה)
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה למאפה פילו במילוי גבינות ותרד:
- את התרד או המנגולד משרים במים ומנקים היטב, מבשלים בתוך סיר עם מים עד לרתיחה, מסננים וסוחטים היטב מנוזלים.
- בקערה מכניסים את עלי התרד או המנגולד עם יתר המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לוקחים 2 עלי פילו ומברישים בשמן, מניחים מתערובת הגבינות והתרד במרכז הפילו לרוחב ומגלגלים לרולדה ארוכה.
- מברישים את הרולדה בשמן ויוצרים צורת שבלול, מניחים בתבנית.
- מברישים שוב במעט שמן ואח"כ בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ35 דקות או עד להשחמה יפה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: מיכל אלטהיים