מתכון למאפה פילו במילוי גבינות ותרד

אוהבים מתכונים חלביים מוצלחים? קבלו אחד מעולה וטעים של מאפה המתאים במיוחד למוצ"ש, בורקס פילו במילוי של תערובת גבינות ועלי תרד

חני לוין | מתכונים 29.5.2021 | 21:16

מאפה פילו במילוי גבינות ותרד צילום: מיכל אלטהיים

מתכון למאפה פילו במילוי גבינות ותרד

המצרכים למאפה פילו במילוי גבינות ותרד:

  • 8 עלי פילו
  • 2 חב' תרד / מנגולד (עלי סלק)
  • 300 גר' גבינה בולגרית מגורדת
  • 100 גר' גבינה צפתית מגורדת
  • 2 בצל קצוץ מטוגן
  • ביצה
  • מלח (לא חובה, מכיוון שהגבינה הבולגרית מאד מלוחה)

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה למאפה פילו במילוי גבינות ותרד:

  1. את התרד או המנגולד משרים במים ומנקים היטב, מבשלים בתוך סיר עם מים עד לרתיחה, מסננים וסוחטים היטב מנוזלים.
  2. בקערה מכניסים את עלי התרד או המנגולד עם יתר המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. לוקחים 2 עלי פילו ומברישים בשמן, מניחים מתערובת הגבינות והתרד במרכז הפילו לרוחב ומגלגלים לרולדה ארוכה.
  4. מברישים את הרולדה בשמן ויוצרים צורת שבלול, מניחים בתבנית.
  5. מברישים שוב במעט שמן ואח"כ בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ35 דקות או עד להשחמה יפה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: מיכל אלטהיים

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום