מתכון לקיש בטטה פרווה
ארוחת צהרים, ארוחת ערב או כל זמן שמתחשק לכם לפנק במאפה מושקע יותר, קיש בטטה פרווה טעים ומוצלח המתאים גם לשבתות ולזמנים מיוחדים
מירב מלכה | מתכונים 31.5.2021 | 10:08
מתכון לקיש בטטה פרווה / מאת: מירב מלכה
המצרכים לקיש בטטה פרווה:
לבסיס:
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם מחמאה
- 1ביצה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות מים קרים
למילוי:
- 2 בטטות
לבלילה:
- 2 בצלים קצוצים
- 2 כפות קמח
- מעט מלח
- פלפל שחור
- אבקת מרק עוף
- 2 כוסות מים
- 1 כף שום כתום
- 2 ביצים
אופן ההכנה לקיש בטטה פרווה:
הכנת הבסיס:
- בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק.
- משטחים בתבנית ומכניסים להקפאה של 30 דקות.
- מוציאים מהמקפיא ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° למשך 10 דקות
הכנת הבטטה:
- שולקים את הבטטות במים על הגז במשך 10 דקות.
- מוציאים מהגז ופורסים לפרוסות, מסדרים על בסיס הקיש שאפינו.
הכנת הבלילה:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים בהדרגה את הקמח ואת המים ומערבבים היטב מורידים מהאש ומצננים היטב.
- מוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- שופכים את הבלילה על הבטטות שבתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון