מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לקיש בטטה פרווה
ארוחת צהרים, ארוחת ערב או כל זמן שמתחשק לכם לפנק במאפה מושקע יותר, קיש בטטה פרווה טעים ומוצלח המתאים גם לשבתות ולזמנים מיוחדים
מתכון לקיש בטטה פרווה / מאת: מירב מלכה
המצרכים לקיש בטטה פרווה:
לבסיס:
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם מחמאה
- 1ביצה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות מים קרים
למילוי:
- 2 בטטות
לבלילה:
- 2 בצלים קצוצים
- 2 כפות קמח
- מעט מלח
- פלפל שחור
- אבקת מרק עוף
- 2 כוסות מים
- 1 כף שום כתום
- 2 ביצים
אופן ההכנה לקיש בטטה פרווה:
הכנת הבסיס:
- בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק.
- משטחים בתבנית ומכניסים להקפאה של 30 דקות.
- מוציאים מהמקפיא ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° למשך 10 דקות
הכנת הבטטה:
- שולקים את הבטטות במים על הגז במשך 10 דקות.
- מוציאים מהגז ופורסים לפרוסות, מסדרים על בסיס הקיש שאפינו.
הכנת הבלילה:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים בהדרגה את הקמח ואת המים ומערבבים היטב מורידים מהאש ומצננים היטב.
- מוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- שופכים את הבלילה על הבטטות שבתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
