מתכון לקאדה – מאפה שמרים במילוי גבינות

מאפה מעניין המגיע מהמטבח הכורדי, צורתו עגולה כפיתה הממולאת בתערובת גבינות מוצלחת וטעימה, המאפה מטוגן במחבת רגילה ונותן לכם מענה לארוחת ערב טעימה במיוחד

חני לוין | מתכונים 30.5.2021 | 21:06

קאדה צילום: נועם זיגדון

מתכון לקאדה – מאפה שמרים במילוי גבינות

המצרכים לקאדה – מאפה שמרים במילוי גבינות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½-2 כוסות מים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן

למילוי גבינות:

  • ½ ק"ג  גבינת חמד
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • ½ גביע שמנת של פעם
  • 1 ביצה

אופן ההכנה לקאדה – מאפה שמרים במילוי גבינות:

הכנת הבצק:

  1. ממיסים את השמרים עם כוס מים, סוכר ומעט קמח
  2. מוסיפים את הקמח ומעל את המלח
  3. מוסיפים עוד כוס וחצי מים ולשים היטב לבצק
  4. לקראת הסוף מוסיפים את השמן ומניחים בצד מכוסה, להתפחה של כשעה

הכנת מלית הגבינות:

  1. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל המצרכים לתערובת אחידה.

הכנת הקאדה:

  1. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים
  2. מניחים את הכדורים במגש עם מעט שמן
  3. מתפיחים כרבע שעה
  4. פותחים כל כדור לעיגול דק
  5. ומניחים במרכז כף ממילוי הגבינות
  6. סוגרים לכדור ובעזרת מערוך מרדדים בעדינות לפיתה שטוחה
  7. מטגנים במחבת טפלון משומנת מעט במשך כ- 3 דקות מכל צד.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום