מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לסלט חצילים מטוגנים ופלפלים ברוטב פיקנטי
מתכון שלא תפסיקו להכין סלט חצילים פיקנטי וטעים במיוחד עם מגוון תבלינים ורצועות של פלפל צהוב וירק קצוץ הנותנים את טעמם הנפלא לסלט שבתי ומוצלח
מתכון לסלט חצילים מטוגנים ופלפלים ברוטב פיקנטי
המצרכים לסלט חצילים מטוגנים ופלפלים ברוטב פיקנטי:
- 1 חציל גדול חתוך לקוביות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/4 בצל קצוץ
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- חופן כוסברה קצוצה
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- תבלין על האש
- גריל עוף
- שומשום
אופן ההכנה לסלט חצילים מטוגנים ופלפלים ברוטב פיקנטי:
מטגנים את קוביות החציל בשמן עמוק עד להשחמה ומוציאים על נייר סופג.
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות עד להשחמה של השום.
מוסיפים את רצועות הפלפל הצהוב ומטגנים עד להשחמה וריכוך של הפלפל.
מוסיפים את המים, הרסק, התבלינים והכוסברה ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מוסיפים את קוביות החציל המטוגנות ומערבבים לאיחוד.
מכבים את האש ומעבירים לקופסא, מפזרים שומשום, מערבבים קלות ומצננים.
שומרים בקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
