לא תפסיקו לאכול: מתכון לעוגת שמרים נדירה

אוהבים עוגות שמרים? 'כל רגע' מגיש מתכון לעוגת שמרים נדירה וטעימה במיוחד, כל אחד שינסה יאמץ אותה לתמיד, עוגה במילוי של שוקולד מושלם ובציפוי פירורי בצק פריך היוצרים את הטעם והמראה המשובח לעוגה מוצלחת

חני לוין | מתכונים 7.6.2021 | 20:49

עוגת שמרים נדירה צילום: רותי שטרסלר

מתכון לעוגת שמרים נדירה

המצרכים לעוגת שמרים נדירה:

כוס מדידה - ח"פ חמה

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 3 ביצים שלמות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  •  ¾ 1 כוסות מים פושרים

למילוי שוקולד:

  • ½ כוס שמן
  • 1 ביצה
  • ½ כוס מים
  • 1 ח' פודינג שוקולד/וניל/ ריבת חלב(מומלץ!)
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כוס קקאו.

לפירורים:

  • 50 גר' מרגרינה (ניתן להמיר ב ¼ כוס שמן קוקוס!)
  • ¾ כוס קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • מעט קינמון

אופן ההכנה לעוגת שמרים נדירה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים תוך כדי לישה ¼ כוס שמן.
  2. מניחים בצד מכוסה להתפחה עד להכפלת הנפח.

הכנת השוקולד:

  1. ממיסים בסיר על אש נמוכה את כל המצרכים יחד ומערבבים היטב במשך מספר דקות עד להמסה מלאה ומרקם אחיד.

הכנת העוגה:

  1. מחלקים את הבצק ל4, מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים בנדיבות ממילוי השוקולד ומגלגלים לרולדה. מברישים בביצה טרופה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

הכנת הפירורים:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים לפירורים עד לקבלת בצק פירורים, מפוררים על העוגה לאחר שהברשנו בביצה.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות (לא טורבו) ואופים במשך כ30 דקות, עד להשחמה יפה.

לאוהבים עוגה רטובה יותר, ניתן להבריש את העוגה בסירופ מיד כאשר יוצאת מהתנור:

  1. בקערה מכניסים: ¼ כוס סוכר, ¼ כוס מים רותחים ומעט דבש. מערבבים היטב ומברישים את העוגה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: רותי שטרסלר

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום