מתכון לדג מושט מטוגן בזילוף טחינה וירק קצוץ

מתכון נהדר לפילה מושט בציפוי קריספי ומלא עניין, מנת פתיחה פרווה מרשימה, המתאימה לשבתות, חגים או אירועים מיוחדים. בזילוף תחינה וירק קצוץ יהפכו את המנה שלכם ליוקרתית יותר

חני לוין | מתכונים 16.6.2021 | 10:17

דג מושט מטוגן בזילוף טחינה וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון

מתכון לדג מושט מטוגן בזילוף טחינה וירק קצוץ

המצרכים לדג מושט מטוגן בזילוף טחינה וירק קצוץ:

  • 6 מושטים מפולטים ללא עור

למירנדה:

  • 1/2 לימון סחוט
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אבקת שום
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח

לציפוי:

  • 1 כוס קמח מנופה עם מעט מלח
  • 3 ביצים עם מעט מלח
  • 1 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה לדג מושט מטוגן בזילוף טחינה וירק קצוץ:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי המירנדה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מברישים היטב את הדגים במירנדה

הציפוי והטיגון:

  1. בקערה אחת מכניסים את הקמח עם מעט מלחח ומערבבים.
  2. בקערה נוספת מכניסים 3 ביצים ומעט מלח וטורפים היטב.
  3. בקערה שלישית מכניסים את פירורי הלחם
  4. כל דג שהוברש במירנדה, טובלים בקערת הקמח לאח"מ בקערת הביצים ולאח"מ בפירורי הלחם.
  5. מחממים מחבת עם שמן עמוק ומטגנים את הדג משני הכיוונים עד להזהבה.
  6. מגישים בזילוף תחינה ומפזרים כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום