מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי קרם קפה

עוגה מיוחדת וטעימה במיוחד שילוב של עוגת הגבינה האפויה על שכבת ביסקוויטים בציפוי של קרם קפה מדהים הנותן את טעמו המשובח לעוגה נפלאה המתאימה במיוחד לשבת בבוקר לאחר הקידוש

חני לוין | מתכונים 18.6.2021 | 10:25

עוגת גבינה בציפוי קרם קפה צילום: חני לוין

מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי קרם קפה

המצרכים לעוגת גבינה אפויה בציפוי קרם קפה:

לבסיס:

  • 1 חב' ביסקוויטים טחונים
  • 100 גר' חמאה מומסת

לתערובת הגבינה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חב' פודינג ווניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 גבינות קטנות
  • 1 שמנת חמוצה
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף קמח

לקרם קפה:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 3 חב' שוקולד לבן (300 גר')
  • 2 כפיות נס קפה.

אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה בציפוי קרם קפה:

הכנת הבסיס:

  1. בקערה מערבבים היטב את הביסקוויטים והחמאה ומשטחים על תבנית אפיה.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10 דקות ולצנן היטב.

הכנת תערובת הגבינה:

  1. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג וחצי כוס סוכר לקצף יציב.
  2. מוסיפים בהדרגה את הגבינות, השמנת החמוצה, הביצים, חצי כוס סוכר, וכף קמח ומערבבים באיטיות לאיחוד.
  3. שופכים את תערובת הגבינה על שכבת הביסקוויטים ומשטחים.
  4. מכניסים לתנור החם על 180 מעלות ואופים במשך שעה.
  5. מצננים את העוגה היטב.

הכנת קרם קפה:

  1. ממיסים את השמנת המתוקה, עם השוקולד הלבן ונס קפה ומערבבים לאיחוד.
  2. שופכים על העוגה כשהיא קרה ומכניסים לקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום