איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
אלו פירות ניתן לאכול על אף גידולם בשנת השמיטה?
מדי יום אנו מעלים כאן פסקי הלכה מעניינא דשביעית מפי הרב שבתי יגל שליט"א, על מנת שנוכל להתכונן היטב לקראת שנת השמיטה הבאה עלינו לטובה
שאלה: לפי מה שהרב כתב בהלכות הקודמות שבפירות לא שייכת גזירת 'ספיחין' האם זה אומר שאין בעיה לאכול פירות של השנה השביעית שגודלו על ידי חקלאים שאינם שומרי שמיטה, ועבדו בשדה בשנה בשביעית כבשאר השנים?
תשובה: על אף שאכן בפירות אין חשש של 'ספיחין' מכל מקום מאחר שפירות אלו נעשו בהן מלאכות אסורות (הטיפול באילן בהשקייה וגיזום ועוד מלאכות שלא לפי הלכות שנת שמיטה) ועוד שלא הפקירו את הפירות כמתחייב בגידולי השנה השביעית, הרי שיש מחלוקת ראשונים האם זה אוסר את הפירות באכילה.
נידון זה ידוע בשם 'שמור ונעבד' - פירות שביעית שנשמרו ולא הופקרו ואף נעבדו בהם מלאכות אסורות.
החזון איש כתב שבעת הצורך ניתן לסמוך על הראשונים שהקלו בזה, ולכן בעת הצורך ניתן לאכול פירות של השנה השביעית שגדלו באיסור בשונה מירקות שאסורים באכילה משום 'ספיחין'.
אמנם זאת יש לדעת שעל אף שהפירות מותרים באכילה (בעת הצורך) מכל מקום יש בפירות 'קדושת שביעית' ובעתיד נבאר ההלכות המיוחדות של 'קדושת שביעית'.
לחצו כאן כדי להצטרף לגדולי הדור ולקיים את מצוות השמיטה בהידור רב<<<
