מתכון לכיכר לחם כוסמין אוורירי

מה יותר טעים מלחם ביתי מוצלח וטעים, מתכון לכיכר לחם כוסמין אוורירי וטעים במיוחד, מאפה אהוב ומלא טעם, בריא וקל להכנה

חני לוין | מתכונים 30.6.2021 | 18:27

כיכר לחם כוסמין אוורירי צילום: עליזה עליון

מתכון לכיכר לחם כוסמין אוורירי

המצרכים לכיכר לחם כוסמין אוורירי:

  • 3 כוסות (שתיה חמה) קמח כוסמין
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות דבש או סילאן
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלאה מלח
  • 2 כוסות מים פושרים

ההכנה לכיכר לחם כוסמין אוורירי:

  1. ראשית מחממים תנור ל200 מעלות (לא טורבו)
  2. בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים, מלבד המים
  3. מוסיפים את המים בהדרגה. עד לקבלת בצק חלק ונעים. במידה והבצק עדיין יבש ניתן להוסיף מים.
  4. מתפיחים במשך שעה.
  5. יוצרים כיכר לחם בצורה אובלית או כל צורה שאוהבים ומניחים על משטח מקומח.
  6. מסמנים חריצים אלכסוניים בעזרת סכין או מספריים לאורך הלחם ומפזרים מעט קמח מלמעלה.
  7. מפזרים גם מעט סולת, מתפיחים את הלחם כשהוא על המגש במשך 10 דקות עד רבע שעה לפניי שמכניסים לתנור.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 20 דקות עד חצי שעה או עד לקבלת צבע שחום יפה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: עליזה עליון.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום