איתי בלומנטל: פרסמנו הערב: כחלק מלקחי 7 באוקטובר, והעובדה שזילזלו בתצפיתניות שהתריעו על אימוני מחבלי חמאס, באגף המודיעין בצה"ל החלו לשלב תצפיתניות במערכים המבצעיים של אגף המודיעין יחידה 9900 באמ"ן, החלה להעביר מידע מודיעיני ישירות לחמ"לים של התצפיתניות: ידיעות בזמן אמת מיחידות 504 ו- 8200, ומודיעין משטח: חשודים בגזרה, התראות ממוקדות, זיהויים חריגים – כדי שגם התצפיתניות יהיו מחוברות למידע המודיעיני הרחב לדוגמה: כאשר רכב מתקרב לגבול, התצפיתניות מעכשיו יקבלו התרעה אם מדובר ברכב שבו פעילי טרור. התרעה כזו, כמובן שמשנה את תמונת המצב, ומסייעת לתצפיתניות לבצע את תפקידן בצורה הטובה ביותר הפיילוט הזה החל בדרום ובצפון, ובעתיד הוא צפוי להיכנס לכל החמ"לים של התצפיתניות. בצה"ל השכילו להבין את התרומה האדירה של התצפיתניות בכל גזרות הלחימה.
ירדו נמוך: זינוק של 700% בגניבות רכבים מחניונים
דו"ח: החזרה לפעילות המשק שלאחר משבר הקורונה הביאה לגידול משמעותי (23%) בכמות הגניבות. האזור השכיח ביותר - גוש דן, עם כשליש מהמקרים

האם הגנבים לא מורתעים מגניבה מחניונים תת קרקעיים? בחציון הראשון של 2021 היה זינוק של כ־700% באירועי גניבות רכבים מחניונים תת קרקעיים לעומת שנת 2020, זאת על פי מחקר של חברת איתוראן בנושא גניבות רכב.
עוד עולה מהמחקר, שביטול הסגר והחזרה לפעילות של המשק הביאו לגידול משמעותי במספר גניבות הרכב - עלייה של 23% באירועי גניבות רכבים לעומת החציון הראשון של שנת 2020. כך מפרסם הבוקר עיתון "ישראל היום".
מהנתונים עולה גם שיטת הגניבה. בחציון הראשון של 2021, ב־27% מאירועי הגניבה נמצא מפתח הרכב ברשות הגנב; ב־39% מהאירועים שיטת הפריצה לרכב כללה ניסיון הנעה באמצעות מחשבי רכב פרוצים; ב־16% מהמקרים היו אירועי קידוד דרך שקע OBD שברכב; ב־9% מהאירועים הרכב נגנב ע"י גרירה והעמסה; ב־4% מהמקרים הרכב נשדד מבעליו או שמפתח הושאר ברכב, ורק ב־5% מהמקרים לא ניתן לקבוע מה היתה השיטה.
מהמחקר רחב ההיקף של איתוראן עולה כי בניתוח האזורים המועדפים על הגנבים - אזור גוש דן מוביל את טבלת הגניבות, עם 31% מכלל ניסיונות הגניבה, ואחריו אזור השרון עם 28%, אזור הדרום עם 17%, אזור השפלה עם 8%, נפת ירושלים עם 7%, אזור הצפון עם 6% ויו"ש עם 3%.
כלי הרכב בעלי שכיחות ניסיונות הגניבה הגבוהה ביותר בחציון הראשון של 2021: ג'יפים וג'יפונים - 37%, רכבים פרטיים - 26%, רכבים מסחריים - 10%, משאיות - 4%, אופנועים - 21% וכלי צמ"ה - 2%. בחציון הראשון של 2021 התמקדו גנבי הרכב בהעברת הרכבים הגנובים דרך המחסומים והפרצות שבגדר ההפרדה, לערים רמאללה וטולכרם, שנמצאות בסמוך למרכז הארץ ומשמשות עבור הגנבים ערי מקלט לכל דבר ועניין.
מתחילת 2021 הובילה חברת איתוראן למעצרן של 56 חוליות של גנבי רכב, דבר שחסך למשק הישראלי כ־304 מיליון שקלים בשנה. לדברי ניר שרצקי, מנכ"ל איתוראן, מעצר החשודים בגניבות רכב בזמן אמת מסייע רבות לתהליך ההרשעה ולמאסר, ובכך צפויים המאסרים לחסוך לשוק הרכב הישראלי אלפי גניבות פוטנציאליות במהלך שנת 2021, ואף מעבר לה.