מתכון לקציצות פטריות טעימות במיוחד

חגיגה לאוהבי השמפיניון, מתכון מוצלח לקציצות פטריות עם גזר, תפוחי אדמה וירק קצוץ בשילוב קוביות הבצל והתבלינים יוצרים תוספת רכה למנה מוצלחת ומשובחת

שולמית שחר | מתכונים 22.7.2021 | 10:26

קציצות פטריות טעימות במיוחד צילום: שולמית שחר

מתכון לקציצות פטריות טעימות במיוחד / מאת: שחר שולמית

המצרכים לקציצות פטריות טעימות במיוחד:

  • 1 גזר בינוני
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים (כ300 גרם)
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 250 גרם פטריות שמפיניון
  • 1 בצל קטן
  • 150 גרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 ביצה גודל לארג'

אופן ההכנה לקציצות פטריות טעימות במיוחד:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה והגזר עם הקליפה עד לריכוך
  2. מסננים היטב מהמים מקלפים ומגוררים אותם בפומפייה גסה
  3. בתוך קערה שוטפים וקוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה
  4. מקלפים את הבצל וקוצצים אותו דק דק ומוסיפים אותו לקערה
  5. שוטפים וגוררים את הפטריות במגרדת גסה ומוסיפים אותן לקערה
  6. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים  היטב
  7. מחממים מחבת טפלון שקעים לחום בינוני ושמים 1/2 כפית שמן בכל שקע ומניחים בכל שקע בערך כמות של 2 כפות מהמסה ועם כפית משטחים את זה לעיגול יפה
  8. מטגנים את הקציצות עד שמלמעלה המסה יבשה ולא דביקה למחבת וזה הזמן להפוך את הקציצות ולטגן את הצד השני עד הזהבה.

הערה: לפני כל טיגון מוסיפים טיפת שמן לשקעים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום