מתכון לחטיף פיצוחים על בסיס אפוי

חטיף פיצוחים משגע שלא תפסיקו לנשנש אותו, מתאים כקינוח לאחר סעודה חגיגית, שילוב הפיצוחים והסירופ הטעים יחד עם בסיס הבצק הפריך יוצרים ממתק מושלם 

חני לוין | מתכונים 23.7.2021 | 12:53

חטיף פיצוחים על בסיס אפוי צילום: מירב מלכה

מתכון לחטיף פיצוחים על בסיס אפוי / מאת: מירב מלכה

המצרכים לחטיף פיצוחים על בסיס אפוי:

לבצק פריך:

  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
  • 100 גרם חמאה (אפשר להמיר במחמאה)
  • 1 חלמון

לפיצוחים:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות סילאן
  • 1/4 כוס מים
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם שקדים
  • 30 גרם קשיו
  • 30 גרם פיסטוק
  • 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל (ניתן להמיר בשמנת צמחית)

אופן ההכנה לחטיף פיצוחים על בסיס אפוי:

הכנת בצק פריך:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים בעזרת היד או במעבד מזון ומשטחים בתבנית.
  2. קורצים את הצורה הרצויה ואופים בתנור שחומם מראש על 180מעלות במשך 15 דקות.

הכנת הפיצוחים:

  1. ממיסים את הסילאן, הסוכר והמים ומערבבים היטב עד שהכל נמס
  2. מכניסים פנימה את הפיצוחים ומערבבים עד שהתערובת מקבלת מרקם צמיגי
  3. בעזרת כף יוצרים כדור ומניחים על הטראט שאפינו.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום