מתכון לעוגת שמנת מוצלחת וטעימה בסגנון אחר

אוהבים שדרוגים בעוגות? קבלו מתכון לעוגת שמנת בסגנון אחר, אפויה ומוצלחת, תעניק לכם קינוח חלבי חגיגי ומוצלח יותר

שולמית שחר | מתכונים 27.7.2021 | 19:32

עוגת שמנת מוצלחת וטעימה בסגנון אחר צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת שמנת מוצלחת וטעימה בסגנון אחר / מאת: שחר שולמית

המצרכים לעוגת שמנת מוצלחת וטעימה בסגנון אחר:

לבצק הפריך:

  • 2 חלמונים
  • 70 גרם סוכר
  • 1/4 כפית צבע מאכל כתום
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • גרידת לימון
  • 200 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה

למלית:

  • 2 חלבונים
  • 100 גרם סוכר
  • 400 גרם שמנת חמוצה
  • 50 גרם קמח

אופן ההכנה לעוגת שמנת מוצלחת וטעימה בסגנון אחר:

הכנת הבצק:

  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות
  2. משתמשים ברינג מלבני משומן בגודל 28 על 8 סנטימטר שמונח על משטח אפיה או בתבנית חד פעמית מאורכת או בתבנית עגולה או מלבנית קטנה כשבתוכן נייר אפיה
  3. שמים בקערה את החלמונים עם צבע המאכל והסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים את יתר המצרכים ומאחדים מסה
  4. מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים ומרדדים חלק אחד על גבי נייר אפיה לעובי של 6 מילימטר לצורה של מלבן צר וארוך קצת יותר מגודל הרינג לוקחים את הרינג וקורצים איתו את הבצק ומניחים מתחת לנייר האפיה את משטח האפיה
  5. מצמידים עם היד את הבצק לרינג כדי שלא תזלוג לשם מסת הגבינה
  6. מסירים את העודפים ומוסיפים אותם למחצית הבצק ששמנו בצד ומקפיאים אותם כדי לגרד אותם אחר כך במגרדת גסה ולפזר אותם מעל גבי העוגה

הכנת המילוי:

  1. מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר לקצף יציב בהיר ותפוח
  2. מוסיפים בהדרגה את השמנת והקמח ומאחדים מסה
  3. יוצקים את המלית על גבי הבצק שברינג ואופים רבע שעה בתנור שחומם מראש ל150 מעלות
  4. מוציאים את מחצית הבצק מהמקפיא ומגרדים אותו במגרדת גסה
  5. מוציאים בזהירות את העוגה מהתנור ומפזרים עליה את הפרורים
  6. אופים עוד שעה מכוסה עם נייר אפיה (לשמר את הצבע הכתום עד כמה שניתן)
  7. מצננים היטב ומכניסים לילה למקרר, רצוי רק למחרת לפרוס את העוגה ולהתענג

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום