אסף רוזנצוייג: יממה אחרי שהסנאט הצביע להגביל את סמכויות טראמפ במלחמה עם איראן הוא חוזר בו, ובהתנגדות של 50 סנאטורים לעומת 47 תומכים - דחה הצעה חדשה לקדם הצעת החלטה דומה במסגרת חוק סמכויות המלחמה. טראמפ כתב: "וואו! הסנאט בדיוק שינה את ההצבעה שלו בנושא איראן. ראנד פול וביל קסידי שינו את עמדתם. תודה למנהיג ג'ון ת'ון, ללינדסי גרהאם, לברני מורנו ולכל השאר. ההצבעה הזו מעבירה מסר ברור לאיראן!"
"דגל אדום": מנכ"לית ההסתדרות מאיימת בשביתה
במכתב ששלחה מנכ"לית הסתדרות המורים לשר האוצר אביגדור ליברמן, היא מבהירה כי אם יוקפאו הסכמי השכר ויקוצצו במקביל לעובדי המגזר הציבורי, הדבר יהיה דגל אדום מבחינת הסתדרות המורים, והיא תשבית את הלימודים אחרי החגים
בעוד שרת החינוך מתעקשת ומבהירה כי למרות התחלואה הגואה, ולמרות שהתלמידים החלו להתחסן אחרונים, שנת הלימודים תיפתח כסדרה, מעיבה על ההצהרות הכרזתה של מנכ"לית הסתדרות המורים הגברת יפה בן דוד.
על פי הדיווח ב'חדשות 13', בהסתדרות המורים זועמים על הכוונה להקפיא את הסכמי השכר עד לשנת 2023, ובמקביל לבצע קיצוץ בשכרם של עובדי המגזר הציבורי.
מנכ"לית ההסתדרות מביע את התנגדותה להקפאה ולקיצוץ הצפוי, בעיקר לאור כך שכבר שנתיים אין חתימה על הסכם שכר עם המורים. ובן דוד שמעוניינת לקדם את העלאת שכרם של המורים, ואף התחילה לקדם את הנושא מול משרד האוצר, קיבלה את התחושה כי הקיצוץ וההקפאה יגברו על המהלך אותה היא מנסה לקדם.
במכתב ששלחה לשר האוצר אביגדור ליברמן, מבהירה בן דוד כי הדבר מהווה דגל אדום מבחינת הסתדרות המורים, והאם אכן החשש שלה יתאמת, ההסתדרות תשבית את הלימודים אחרי החגים.
