דורון קדוש: החשדות עדיין ראשוניים, ונדרש להתייחס אליהם בזהירות רבה ומבלי לקבוע עדיין דבר. קשה לדעת האם החשדות מבוססים, האם יתגלו כנכונים, ואם כן - באילו היקפים מדובר, ועד כמה הייתה השפעה ממשית על תוצאות הבחירות. אבל - בזהירות המתבקשת - אם יתברר שמדינה זרה, או מדינות זרות - הצליחו להשפיע על הבחירות בישראל ולהטות אותן באמצעות שוחד ומימון זר, מבלי שהשב״כ יודע על כך בזמן אמת ומצליח לסכל זאת - זה יתגלה כמחדל נוסף של השב״כ בסיכול השפעה זרה על הבחירות. רק אתמול התייצב ראש השב״כ זיני מול המצלמות וקבע נחרצות: ״הבחירות בישראל בטוחות״. הקביעה הזו תתברר כעת במבחן הזמן.
פרופ' גבי ברבש דוחק: חייבים לחסן במנה שלישית גילאי 40 ומעלה
נתונים מוכחים עד כמה נחוצה מנת הבוסטר כבר מגיל 40 ומעלה. פרופ' ברבש: "אם המדינה לא תפעל לחסנם, נראה עלייה מדאיגה בתחלואה של בני 40-59 כבר בשבועות הקרובים" | הסיכוי להידבק בקורונה למי שקיבל חיסון 'בוסטר', הוא חצי ממי שקיבל רק את שתי המנות הראשונות
כשברקע דיבורים במערכת הבריאות על מנת חיסון שלישית כבר מגילאי 40 פלוס, פרופ' גבי ברבש דוחף הערב (חמישי) באופן פומבי לחסן מבוגרים בגילאים צעירים יותר ומציג נתונים במהדורה המרכזית של 'חדשות 12' שמעידים מעבר לכל ספק עד כמה נחוצה מנת הבוסטר בגילאים המבוגרים. לפי הנתונים, המנה השלישית צפויה להוריד את היקף התחלואה הקשה בגילאי ה-40 ומעלה ב-60% כבר בשבועות הקרובים, אם יוחלט לחסנם.
ברבש מציג נתונים שמראים על הפער בכמות הנדבקים לכל אלף נפש מאלו שהתחסנו ראשונים, כבר בחודש פברואר, שם אנו מוצאים 7.7 מאומתים על כל אלף מחוסנים, לבין אלו שהתחסנו בחודש מאי האחרון, שם אנו מוצאים רק 3.8 נדבקים על כל אלף מחוסנים. כלומר ירידה משמעותית באפקטיביות לאורך זמן בגילאי 40-49.
לפי הנתונים שמצטברים לאחר שמאות אלפים התחסנו בחיסון השלישי, הסיכוי להידבק בקורונה למי שקיבל חיסון 'בוסטר', הוא חצי ממי שקיבל רק את שתי המנות הראשונות.
שקף נוסף אותו הציג הפרופ' ברבש במהדורה המרכזית של 'חדשות 12' מגיע ממכון גרטנר ובו תחזית שמראה את ההבדל המשמעותי בתחלואה הקשה במצב בו יוחלט לחסן בני 40 ומעלה, לבין מצב התחלואה במקרה ויוחלט שלא לחסן מבוגרים בגילאים צעירים יותר.
לפי הערכת החוקרים, בעוד שבועיים מהיום, ב-27 באוגוסט, צפויה עלייה במספר החולים הקשים בגילאי 59-40 אם הם לא יחוסנו בחיסון שלישי, ובתחילת אוקטובר יגיע מספרם לכ-100. אם הם כן יתחסנו, צפויה ירידה בתחלואה הקשה בקבוצת הגיל הזו - והמספר ירד ל-40 בעוד חודש וחצי מהיום. הפער בין 100 חולים קשה ל-40 הוא פער של שתי מחלקות קורונה.
