אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
תיעוד: נזקי השריפה בהרי ירושלים נחשפים
עם עלות השחר נחשפים נזקי שריפת הענק המשתוללת בהרי ירושלים, לשמורות הטבע באזור ולגן לאומי הרי יהודה | שבילי טיול נסגרו עד להודעה חדשה | צפו בגלריה עצובה
פקחי רשות הטבע והגנים פעלו בשטחי השריפה עם תחילתה אתמול בצהריים ואל תוך הלילה. בשל היקפה הנרחב הוכרז נוהל חירום ברשות הטבע והגנים והוקם חפ"ק מיוחד. זאת בנוסף לעבודה משותפת ותיאום ישיר ושוטף מול החפ"ק של כוחות כיבוי האש.
מרשות הטבע והגנים נמסר הבוקר כי "הפקחים האזוריים בכוחות מתוגברים עם פקחים מכל הארץ ימשיכו לפעול היום בשטחי השריפה במאמצי הכיבוי עם לוחמי האש וכוחות כיבוי נוספים לכיבוי מוקדים בוערים וכן מניעת התחדשות והתפשטות האש.
זאת על מנת לצמצם ככל שניתן את היקף הפגיעה בשמורות הטבע והגנים הלאומיים באזור ובבעלי החיים ובצומח. חלקם בסכנת הכחדה".
בתוך כך, בשל השריפה ונזקיה נסגרו לטיול עד להודעה חדשה שבילי הטיול הבאים: ציר הטיול האדום והכחול מכביש 38, שבילי הטיול מנחל כיסלון לכיוון איתנים – בסימון אדום כחול ושביל ישראל, ושמורת הר טייסים כולה.
צילום: ליעד כהן רשות הטבע והגנים











צילום: ליעד כהן רשות הטבע והגנים
צילום: ליעד כהן רשות הטבע והגנים
