מתכון לדג דניס בשמן זית ותפוחי אדמה

דגים מיוחדים לכבוד שבת קודש, דגי דניס במילוי ירק קצוץ המתבשלים עם רבעי תפוחי אדמה, שמן זית ועגבניות, יוצרים מנה ראשונה יוקרתית ומלאה טעמים

יגאל אמדדי | מתכונים 19.8.2021 | 10:35

דג דניס בשמן זית ותפוחי אדמה צילום: יגאל אמדדי

מתכון לדג דניס בשמן זית ותפוחי אדמה

המצרכים לדג דניס בשמן זית ותפוחי אדמה:

  • 2 דניס שלמים (ללא הראש) מושרים בלימון, מים ומלח חצי שעה.

למילוי הדגים:

  • כוסברה קצוצה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • שמן זית

לרוטב תפוחי האדמה:

  • 3 תפו"א חתוכים לפרוסות עבות וכל פרוסה חתוכה ל2
  • 1 עגבנייה קלופה וחתוכה לרצועות (או 6-7 עגבניות שרי חצויות)
  • 3 פלפלים יבשים
  • 8 שיני שום פרוסות
  • צרור כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות פלפל אדום גרוס
  • 1 כפית כרכום
  • מלח
  • (מי שאוהב ניתן להוסיף 4 פרוסות לימון )

אופן ההכנה לדג דניס בשמן זית ותפוחי אדמה:

  1. ממלאים את הדגים בכוסברה, פטרוזיליה, שום, מלח ושמן זית. ומניחים בצד.
  2. מטגנים את תפוחי האדמה בשמן זית עד שמקבלים גוון זהוב, מוסיפים שום ועגבניות וממשיכים בטיגון 5 דקות. מוסיפים תבלינים ועשבי תיבול וממשיכים לערבב במשך 3 דקות. מניחים את הפלפלים היבשים ומעל את דגי הדניס הממולאים. 
  3. ממלאים מים עד לכיסוי הדג ומבשלים על אש גבוהה 10 דקות. מנמיכים וממשיכים בבישול כשהסיר פתוח עד שהמים מצטמצמים והרוטב נהיה סמיך.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום