מתכון לרצועות תפוחי אדמה וחזה עוף במנה אחת

תוספת נהדרת לעיקרית בערב שבת, רצועות של תפוחי אדמה עם חזה עוף ובצל בתיבול משגע וטעים במיוחד, נאפים יחד בתנור ויוצרים מנה משולבת בתבנית אחת ללא בלאגן מיותר.

חני לוין | מתכונים 3.9.2021 | 10:11

רצועות תפוחי אדמה וחזה עוף צילום: אפרת ושדי

מתכון לרצועות תפוחי אדמה וחזה עוף במנה אחת

המצרכים לרצועות תפוחי אדמה וחזה עוף במנה אחת:

  • 500 ר' חזה עוף חתוך לרצועות
  • תפוחי אדמה חתוכים לרצועות (כמו צ'יפסים)
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • שמן
  • 1 כף אבקת מר עוף
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • טימין מיובש
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לרצועות תפוחי אדמה וחזה עוף במנה אחת:

  1. בתבנית מניחים את חזה העוף ומעל את רצועות הבצל, שופכים עליהם שמן, מוסיפים, אבקת מרק עוף, סילאן, צ'ילי מתוק, טימין, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב כך שהרוטב יגיע לכל רצועות חזה העוף והבצל.
  2. מעל שכבת חזה העוף והבצל המתובלים, מניחים את רצועות תפוחי האדמה ועליהם מזלפים שמן ומפזרים טימין. 
  3. מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות, לאח"מ מורידים את כיסוי התבנית ואופים עוד 60 דקות נוספות, עד להזהבה והתרככות מלאה של תפוחי האדמה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת ושדי.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום