מתכון ללביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף

לביבות לוף המתאימות במיוחד לראש השנה, בשריות ומוצלחות משולבות עם תפוחי אדמה וירק קצוץ, בצל ומגוון תבלינים, מעניקות טעם מיוחד וחגיגי

חני לוין | מתכונים 6.9.2021 | 13:01

לביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף צילום: עליזה עליון

מתכון ללביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף

המצרכים ללביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף:

  • 4 גזעים של לוף
  • 1 תפו"א מבושל ומגורד
  • 1 ביצה
  • 300גר חזה עוף טחון
  • חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • בצל מגורד וסחוט
  • 2 כפות פירורי לחם
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מעט אבקת מרק עוף
  • 1 כפית כורכום
  • מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה ללביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף:

  1. חותכים את הלוף לטבעות ומכניסים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים עד לריכוך, מצננים היטב וסוחטים הייטב מנוזלים
  2. קוצצים היטב על קרש חיתוך עם סכין חדה או במעבד מזון. (אך לא למירקם דייסתי.)
  3. בקערה מכניסים את הלוף הקצוץ ומוסיפים את יתרת המצרכים, מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מכדררים לכדורים בגודל שזיף. ומועכים מעט. מפזרים מעט קמח. ומטגנים בשמן חם עד להשחמה משני הכיוונים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עליזה עליון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום