מתכון לדלורית בסילאן וירק

סימן לראש השנה או תוספת שמחממת את הלב, פרוסות דלורית המתבשלות ברוטב סילאן עם פלפל ארבע העונות, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה, מנה משובחת וטעימה במיוחד

שולמית שחר | מתכונים 6.9.2021 | 12:20

דלורית בסילאן וירק צילום: שולמית שחר

מתכון לדלורית בסילאן וירק / מאת: שחר שולמית

המצרכים לדלורית בסילאן וירק:

מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה חמה

  • דלורית בינונית
  • כוס מים
  • 4 כפות שמן
  • 4 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל ארבע העונות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה לדלורית בסילאן וירק:

  1. מקלפים ופורסים את הדלורית לפרוסות ומניחים אותן בסיר
  2. מוסיפים לסיר את המים ומפזרים מעל את התבלינים מלבד הפטרוזליה
  3. מרתיחים את התבשיל ומנמיכים למינימום ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך הדלורית (הדלורית מפרישה מעט נוזלים)
  4. בין לבין לוקחים בכף מהרוטב ויוצקים על גבי הדלורית
  5. מפזרים מעל את הפטרוזליה ומבשלים עוד מספר דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום