מתכון ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר

מנת אורז חגיגית ומיוחדת המגיעה מהמטבח הפרסי המשלבת בתוכה רצועות גזר, שעועית אדומה ומגוון תבלינים המעניקים טעם משובח למנה יוקרתית ומשודרגת הנקראת גם 'תהדגי'

חני לוין | מתכונים 10.9.2021 | 13:28

אורז עם שעועית אדומה וגזר צילום: נועם זיגדון

מתכון ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר

המצרכים ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר:

  • 3 כוסות אורז פרסי יסמין מושרה שעה במים עם מעט מלח 
  • 1 כוס שעועית אדומה מושרת במים לילה קודם/ סנפרוסט
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

אופן ההכנה ל'תהדגי' - אורז עם שעועית אדומה וגזר:

  1. מסננים את גרגרי האורז מהנוזלים מעבירים לסיר עם מים, מבשלים 10 דקות ומסננים.
  2. בסיר נפרד מבשלים את השעועית האדומה במים כ-25 דקות ומסננים.
  3. במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים 3-5 דקות את רצועות הגזר.
  4. בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים מלח, כורכום, הל, קינמון ו-1 כוס מים ומערבבים היטב.
  5. בתחתית הסיר מניחים את פרוסות תפוחי האדמה.
  6. מערבבים את האורז, הגזר והשעועית, מתבלים ומניחים מעל שכבת תפוחי האדמה
  7. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30-40 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום