דורון קדוש: שר הביטחון כ״ץ מתקן את הנוסח המתריס של הודעתו מהבוקר כלפי הממשל האמריקני - ובו כתב כי ״כולנו מבינים שפירוק חמאס מנשקו לא יקרה״ באמצעות המהלך המדיני שמובילה ארה״ב - ולכן, לפי השר כ״ץ, ״צה״ל ערוך לחסל את החמאס, להשלים את העבודה כדי שנוכל לממש גם את תכנית ההגירה״. בהודעה נוספת שפרסם לפני זמן קצר, שר הביטחון מחק את המילים ״כולנו מבינים שזה לא יקרה״ ביחס לתכנית ארה״ב - והבהיר כי צה״ל נערך להשלמת משימת חיסול החמאס ״בהתאם לתנאים מדיניים מאפשרים״. ביחס לתכנית ההגירה הבהיר שר הביטחון: ״הנושא יקודם בהיקף נרחב כאשר הממשל האמריקני יחליט לחזור ליוזמה ולקדם אותה״. כ״ץ הוסיף כי ״אין ספק שהמציאות בעזה תחייב את המהלך הזה, בינתיים מתבצעות פעולות שונות בנושא על ידי צוות בראשות רה״מ״.
אשת מנהל הישיבה מב"ב נפטרה מהמחלה
מרת בתיה גולד ע"ה מבני ברק, שחינכה את בנות ישראל, נפטרה מהמחלה בגיל 57. בעלה הרב יהודה גולד המנהל של ישיבת 'דרכי משה'. הלווייתה התקיימה היום בבני ברק והיא נטמנה בבית החיים סגולה
ברוך דיין האמת: לאחר שסבלה מהמחלה הקשה והנוראה, הלכה לעולמה האישה החשובה מרת בתיה גולד ע"ה, משכונת רמת אהרן בבני ברק והיא בת 57 בפטירתה.
המנוחה ע"ה נולדה בכ"ו שבט תשכ"ד לאביה הרה"ח ר' מנחם נחום לוין שיבלחט"א, מחשובי חסידי באיאן ירושלים.
בהגיעה לפרקה נישאה לבעלה הרב יהודה שאול גולד שיבלחט"א, מנהל ישיבת 'דרכי משה' בבני ברק וממשפחת גולד המפורסמת בעיר התורה והחסידות.
מרת בתיה ע"ה נודעה כאישה צנועה, ספוגה באמונה ומעתירה בתפילה, חינכה בנות ישראל וקרבה אותן לאבינו שבשמים רבות בשנים.
זכתה והותירה אחריה דור ישרים מבורך, בנים ובנות, חתנים ונכדים הממשיכים בדרכה. בחודש אלול תשע"ז נפטר חתנה, האברך החשוב הרב יצחק זאב הלר זצ"ל, שנפטר לאחר המחלה הקשה שהתגלתה בגופו והוא בן 26 בפטירתו.
מסע הלוויה יצא היום בצהריים מביתה ברחוב הרב טולידנו 8 בבני ברק לבית החיים סגולה בפתח תקווה שם נטמנה.
תהא נשמתה צרורה בצרור החיים.
